100 fiksua arjen tekoa – Liikkuminen 1/3

Planet Company tekee yritysten hyvät teot ja niiden yhteisvaikutuksen näkyväksi, mutta myös jokainen meistä voi tehdä hyviä tekoja omassa arjessaan ja molempia tarvitaan.

Autoni käy biokaasulla

Biokaasuauto on oikein energiatehokas ja puhtaampi vaihtoehto yksityisautoilijalle. Eteläsuomalaiselle autoilijalle tulee vuosittain säästöjä, kun biokaasua voi tankata edullisemmin kuin normaalia polttoainetta.

Autoni kulkee bioetanolilla

Toinen erinomainen vaihtoehto autoilussa on bioetanolin käyttö, joka on biojätteestä valmistettu ympäristöystävällinen valinta. Päivittämällä oman käytössä olevan bensiiniautonsa etanolikäyttöiseksi, uudelle autolle ei ole edes tarvetta.

Kuljen työpaikalle lihasvoimin

Kulkemalla lyhyet matkat pyörällä auton sijaan säästyy rahaa ja luontoa, ja samalla kunto kohoaa. Valitsemalla itselleen sopivan pyörän voi taittaa työmatkat ja kauppareissut hyvinkin näppärästi.

Luovun autostani

Kaupungissa asuvan on hyvä kokeilla vaihtoehtoisia liikkumismuotoja, kuten julkista liikennettä, kaupunkipyöriä ja kimppakyytejä. Yksityisautoilusta luopumalla voi merkittävästi pienentää omaa hiilijalanjälkeään ja säästää vuodessa jopa tuhansia euroja.

Käytän vuokra- tai yhteiskäyttöautoja satunnaisiin tarpeisiin

Vuokra- tai yhteiskäyttöautoja on hyvä kokeilla, mikäli ei tule autoiltua päivittäin. Auton omistaminen voi tuntua pakolliselta, mutta vuokra-autoja on kuitenkin aina saatavilla tärkeitä menoja varten.

Kokeilen Liikkuminen palveluna -paketteja

Liikkuminen palveluna -palvelupaketeilla voi kokea uudenlaisen tavan käyttää esimerkiksi joukkoliikennettä ja muita kulkuvälineitä. Valitsemalla itselleen sopivan paketin säästää rahaa ja ympäristöä, eikä omaa autoa tarvitse välttämättä edes harkita.

Ovatko elämäntapasi ympäristön puolella vai sitä vastaan?

Pikatestin tuloksena saat sinulle räätälöityjä vinkkejä, joilla säästät aikaa ja rahaa sekä parannat elämänlaatuasi. Ja luonto kiittää!

Testaa, oletko uhka vai mahdollisuus Sitran sivuilta

 

Related Articles

Responses