100 fiksua arjen tekoa – Liikkuminen 2/3

Planet Company tekee yritysten hyvät teot ja niiden yhteisvaikutuksen näkyväksi, mutta myös jokainen meistä voi tehdä hyviä tekoja omassa arjessaan ja molempia tarvitaan.

Kun muutan, muutan lähemmäs

Mikä olisikaan parempaa kuin kävelymatkan päässä oleva työpaikka? Muuttamalla lähemmäs työpaikkaa ja palveluita säästyy aikaa ja samalla liikkumisen kustannukset vähenevät.

Kuntoni kohoaa sähköpyörällä polkiessa

Sähköpyörällä työmatkat hoituvat kätevästi ja kustannustehokkaasti autoon verrattuna. Kunto kohoaa mukavasti, eikä se ole yhtä rankkaa kuin tavallisella pyörällä polkeminen.

Otan käyttöön aktiivisuusrannekkeen

Aktiivisuusranneke kannustaa arkiliikunnan ja askelten lisäämiseen. Ranneke näyttää tehokkaasti päivittäisen liikunnan määrät ja suoritustavoitteet.

Harrastan lähellä

Omasta lähiympäristöstä voi löytyä runsaasti harrastusmahdollisuuksia, kuten lenkkipolkuja ja lähikuntosaleja. Samalla voi tutustua lähialueeseen aivan uudesta näkökulmasta.

Yhdistän matkani

Lomareissuja ja työmatkoja yhdistelemällä säästää huomattavasti aikaa ja rahaa. Arkipäiväisissäkin tilanteissa esimerkiksi kauppa- ja mummolareissut voi hoitaa samalla kertaa, mikä osaltaan helpottaa elämää.

Kuljen julkisilla

Työmatkat voi muuttaa rentouttavaksi omaksi ajaksi, kun vaihtaa autokyydit julkisiin kulkuneuvoihin. Bussissa, junassa tai raitiovaunussa voi mukavasti vaikkapa lukea, kuunnella musiikkia tai selailla uutisia omassa rauhassa.

Ovatko elämäntapasi ympäristön puolella vai sitä vastaan?

Pikatestin tuloksena saat sinulle räätälöityjä vinkkejä, joilla säästät aikaa ja rahaa sekä parannat elämänlaatuasi. Ja luonto kiittää!

Testaa, oletko uhka vai mahdollisuus Sitran sivuilta

Related Articles

Responses