100 fiksua arjen tekoa – Liikkuminen 3/3

Planet Company tekee yritysten hyvät teot ja niiden yhteisvaikutuksen näkyväksi, mutta myös jokainen meistä voi tehdä hyviä tekoja omassa arjessaan ja molempia tarvitaan.

Tarjoan autoni yhteiskäyttöön

Sumplimalla tarkkaan kalenterit voit säästää huomattavasti ja jopa tienata, kun tarjoat autoasi yhteiskäyttöön. Käytössä oleva auto on aina hyödyllisempi kuin tyhjän panttina seisova menopeli.

Teen etätöitä

Etätyöpäivien merkitys yhteiskunnassamme on korostunut huomattavasti etenkin vallitsevan pandemian aikaan. Lisäämällä yhden etätyöpäivän viikossa voi pienentää hiilijalanjälkeä jopa prosentin verran.

Käytän kohtuudella auton lohkolämmitintä

Moottorin esilämmitys kuluttaa rahaa ja bensaa huomattavasti etenkin talviaikaan. Säätelemällä lohkolämmittimen käyttöä voi tehdä huomattavia säästöjä.

Valitsen sähköauton

Sähköautolla pääsee kulkemaan energia- ja kustannustehokkaasti alkuinvestoinnin jälkeen. Ekologisempi vaihtoehto tavalliselle henkilöautolle!

Matkustan kimppakyydillä

Kimppakyydit ovat mukava keino matkustaa yhdessä ja samalla vähentää kustannuksia, kun kaikki eivät kulje kohteeseen erillisillä kyydeillä. Jaettu työmatka työporukan kesken piristää aikaista aamua!

Suosin lähipalveluita

Hyvä ajansäästökeino on yhdistää lenkki kauppareissun kanssa! Suosimalla lähikauppoja ja palveluita voi edesauttaa niiden lähellä pysymistä myös jatkossa.

Ovatko elämäntapasi ympäristön puolella vai sitä vastaan?

Pikatestin tuloksena saat sinulle räätälöityjä vinkkejä, joilla säästät aikaa ja rahaa sekä parannat elämänlaatuasi. Ja luonto kiittää!

Testaa, oletko uhka vai mahdollisuus Sitran sivuilta

Related Articles

Responses