100 fiksua arjen tekoa – Kestävä kulutus

Planet Company tekee yritysten hyvät teot ja niiden yhteisvaikutuksen näkyväksi, mutta myös jokainen meistä voi tehdä hyviä tekoja omassa arjessaan ja molempia tarvitaan.

Ostan vain kierrätettyä

Aina ei tarvitse ostaa uutta ja kallista, sillä lähes kaiken tarpeellisen voi löytää käytettynä esimerkiksi verkosta tai kirpputoreilta. Rahaa, materiaaleja ja päästöjä säästyy, kun ei tarvitse tuottaa uusia tavaroita.

Korjaan hyvät tuotteet

Korjaamalla tai tuunaamalla omia tavaroitaan voi pidentää niiden käyttöikää ja samalla säästää luontoa.

Suosin vastuullisia palveluntuottajia

Käyttämällä vastuullisia palveluita ja palveluntuottajia voi tukea kestävästi parempia vaihtoehtoja, monesti myös suunnilleen samaan hintaan. Valintojen teko kannattaa!

Lainaan ja vuokraan

Lainaamalla tai vuokraamalla tavaroita säästää tilan ohella myös rahaa. Lisäksi oman asunnon tai vierashuoneen vuokraaminen AirBnB-palvelun kautta on yleistynyt, ja siten voi jopa tienata isojakin summia.

Mittaan pesuaineen huolella

Mittaamalla pesuaineen huolellisesti sekä valitsemalla ympäristöystävällisen pesuaineen säästää rahaa, pesukonetta ja ympäristöä.

Perustan yhteisen lehtihyllyn

Kierrättämällä lehtiä naapuruston kesken voi tarjota monille ilmaisia lukuhetkiä. Samalla säästyy tilaa ja paperia, kun kaikkia lehtiä ei tarvitse ostaa tai tilata itse.

Menen kirjastoon

Suomessa on maailman kattavimpia kirjastoja. Lainaamalla ilmaiseksi esimerkiksi kirjoja, leffoja ja musiikkia voi säästää isojakin summia, kun ei osta jokaista teosta erikseen.

 

Ovatko elämäntapasi ympäristön puolella vai sitä vastaan?

Pikatestin tuloksena saat sinulle räätälöityjä vinkkejä, joilla säästät aikaa ja rahaa sekä parannat elämänlaatuasi. Ja luonto kiittää!

Testaa, oletko uhka vai mahdollisuus Sitran sivuilta

Related Articles

Responses