100 arjen fiksua tekoa – Ruoka 4/4

Planet Company tekee yritysten hyvät teot ja niiden yhteisvaikutuksen näkyväksi, mutta myös jokainen meistä voi tehdä hyviä tekoja omassa arjessaan ja molempia tarvitaan.

Suosin perunaa ja ohraa riisin sijaan

Ohra ja peruna ovat erinomaisia vaihtoehtoja riisille, ja niissä on lisäksi runsaasti terveysvaikutuksia. Lisäksi ohraa ja perunaa ostamalla voi tukea kotimaista tuotantoa.

Suosin mikroa, vedenkeitintä ja induktioliettä

Ruoanlaittoa voi nopeuttaa käyttämällä mikroa, vedenkeitintä tai induktioliettä. Näin voi myös kätevästi säästää energiaa.

Teen ostoslistan ennen kauppaan menoa

Suunnittelemalla ostokset etukäteen välttyy heräteostoksilta sekä suoriutuu kauppareissusta nopeammin. Lisäksi ostoslistaa seuraamalla voi vähentää kotona syntyvää ruokajätettä.

Suosin suomalaisia järvikaloja

Valitsemalla kotimaista järvikalaa voi tukea suomalaisia kalastajia sekä kotimaista ruoantuotantoa. Kannattaa myös kokeilla kalastaa itse!

Pidän oman vesipullon mukana

Oma juomapullo kannattaa olla aina mukana. Näin voi karsia turhat juomaostokset, kun täyttää oman pullon raikkaalla suomalaisella vedellä. Etenkin teräksestä valmistetut pullot ovat kestäviä ja helposti puhdistettavia.

Ovatko elämäntapasi ympäristön puolella vai sitä vastaan?

Pikatestin tuloksena saat sinulle räätälöityjä vinkkejä, joilla säästät aikaa ja rahaa sekä parannat elämänlaatuasi. Ja luonto kiittää!

Testaa, oletko uhka vai mahdollisuus Sitran sivuilta

Related Articles

Responses