100 fiksua arjen tekoa – Ruoka 1/4

Planet Company tekee yritysten hyvät teot ja niiden yhteisvaikutuksen näkyväksi, mutta myös jokainen meistä voi tehdä hyviä tekoja omassa arjessaan ja molempia tarvitaan.

Vietän vuoden kasvissyöjänä

Kasvisruokailu ei tänä päivänä ole ollenkaan hankalaa, sillä se on edullista, terveellistä ja herkullista, ja valikoimaa löytyy runsaasti. Lihasta luopuminen tuottaa runsaasti hyötyjä!

Siirryn vegaaniksi

Kasvisruokaakin merkittävämpi teko on vegaanius, jossa kaikki eläinperäiset tuotteet jäävät pois. Tänä päivänä vegaaniruokaakin on saatavilla hyvin monipuolisesti ja erilaisista paikoista, ja vegaaniset vaihtoehdot yleistyvät jatkuvasti.

Vietän kasvisruokapäiviä

Pari kasvisruokapäivää viikossa keventää sekä omaa oloa että hiilijalanjälkeä. Ruokamenoja säästyy, kun kalliit leikkeleet ja pihvit jäävät vähemmälle ja tilalle tulevat esimerkiksi edulliset juurekset ja palkokasvit.

Syön luomuruokaa

Ostamalla luomuruokaa voi tukea ekologista ja eettistä tuotantoa, jossa käytetään vähemmän lannotteita, tuholaismyrkkyjä ja antibiootteja. Luomuruoka on aina parempi vaihtoehto luonnolle, kropalle ja myös mielelle.

Ostan käyrän kurkun tai muun “viallisen” ruokatuotteen

Ison osan ruokahävikistä muodostavat epämuodostuneet kasvikset ja hedelmät, jotka eivät monesti päädy ostoskoriin saakka. Kasviksen muoto ei vaikuta mitenkään sen makuun, joten voi huoletta tarjota kodin poikkeavanlaatuisen näköiselle tuotteelle!

Vaihdan punaisen lihan kalaan tai kanaan

Vaihtamalla pihvin tai makkaran kalaan tai kanaan voi säästää selkeää rahaa. Kovaa rasvaa ja kaloreita kertyy myös vähemmän, kun punainen liha jää päivän ruoka-annoksesta pois.

Ovatko elämäntapasi ympäristön puolella vai sitä vastaan?

Pikatestin tuloksena saat sinulle räätälöityjä vinkkejä, joilla säästät aikaa ja rahaa sekä parannat elämänlaatuasi. Ja luonto kiittää!

Testaa, oletko uhka vai mahdollisuus Sitran sivuilta

Related Articles

Responses