100 fiksua arjen tekoa – Matkailu 1/2

Luovun lentämisestä

Lentämisestä luopuminen on todellinen ympäristöteko! Kaukomatkoja karsimalla et pelkästään säästä ympäristöä mutta myös rahaa, sillä lentojen hinnat ovat monesti hyvinkin kalliita. Suosimalla esimerkiksi kotimaan matkailua tai vaihtoehtoisia matkustustapoja voi kokea maailmaa uusin silmin.
Paikalliseen kulttuuriin ruohonjuuritasolla tutustuminen ei tarvitse olla vain reppureissaajia varten. Hotellin sijaan voi valita huomattavasti edullisempia ja hiilijalanjälkeä pienentäviä majoituspalveluita, kuten Airbnb:n, sohvasurffauksen tai hostellin, jolloin myös uusiin ihmisiin tutustuminen on helpompaa.

Suomen vesillä liikkuminen voi olla erittäin monipuolista ja avartavaa. Lähimatkailu esimerkiksi soutuveneellä, kajakilla tai SUP-laudalla tulee huomattavasti kaukomatkailua halvemmaksi.

Rantalomalle voi mennä myös ilman pitkää matka-aikaa, jetlagia ja valuutanvaihtorumbaa. Lennot Malagaan maksavat alle puolet Thaimaan-lennoista, ja lisäksi lomafiilikseen pääsee paljon nopeammin ja halvemmin.

Junalla pitkäkin matka taittuu mukavasti ja vaihtuvissa maisemissa ilman autolla ajamisen tuskaa. Säästölipuilla on mahdollista matkustaa jopa autoakin edullisemmin, samalla vähentäen yksityisautoilua.

Ovatko elämäntapasi ympäristön puolella vai sitä vastaan?

Pikatestin tuloksena saat sinulle räätälöityjä vinkkejä, joilla säästät aikaa ja rahaa sekä parannat elämänlaatuasi. Ja luonto kiittää!

Testaa, oletko uhka vai mahdollisuus Sitran sivuilta

Related Articles

Responses