Läpinäkyvyydellä viherpesua vastaan

Läpinäkyvyydellä viherpesua vastaan

 

Vastuullisen kuluttamisen palvelu Ostavastuullisesti.fi ja yritysten vastuullisuustekoja kokoava yhteisöpalvelu The Planet Company aloittavat yhteistyön tukeakseen kuluttajia kestävien valintojen ja yritysten tunnistamisessa. Tavoitteena on tuoda lisää läpinäkyvyyttä tilanteeseen, jossa kuluttajien on vaikea luottaa yrityksiin ja vastuullisuus koetaan usein vaikeasti lähestyttäväksi aiheeksi:

“Haluamme auttaa ja kannustaa yhdessä yrityksiä kertomaan vastuullisuudestaan ja viestimään kuluttajille ymmärrettävästi ja tosiasiallisesti – tavalla, joka lisää vastuullisen kuluttamisen mahdollisuuksia ja madaltaa kynnystä. Jokainen vastuullinen teko, pieni tai suuri, on askel kohti parempaa huomista”, The Planet Companyn COO Matti Miettinen kiteyttää yhteisiä lähtökohtia.

Molempien palveluiden idea perustuu vahvasti todennettuun vastuullisuuteen ja yhteistyöhön tiedeyhteisön kanssa: Ostavastuullisesti.fi esittelee riippumattoman Vastuullisuuspaneelin kuratoimia kestäviä tuotteita ja palveluita, ja myös The Planet Company luottaa alan asiantuntijoihin yritysten omissa profiileissaan julkaisemien Planet Act -tekojen ja niiden vaikutusten arvioinnissa.

Vastuullisuusteeman ympärillä tapahtuu tällä hetkellä paljon, mutta kilpailun sijaan kasvavalla markkinalla kannattaa liittoutua. Yhteistyön perustana on jaettu halu rakentaa luottamusta ja saada aikaan näkyvää muutosta. Mukaan tarvitaan kaikki mahdolliset toimijat kuluttajista yrityksiin, jotta kurssi saadaan käännettyä kohti kestävää tulevaisuutta.

“Jos jokainen kuluttaja lähtisi tekemään edes vähän vastuullisempia valintoja, se muuttaa vallitsevaa trendiä, joka taas muuttaa yritysten toimintaa, selittää Tiina Saukko, Ostavastuullisesti.fi -palvelun takana olevan  vastuullisuusmuotoilutoimisto Infinen toimitusjohtaja ja perustaja. “On tutkittu, että vain 3,5 % kansasta riittää aikaansaamaan vallankumouksen – sama 3,5 % riittää myös muutokseen kulutuskäyttäytymisessä. Kohta jonka jälkeen todellinen iso muutos käynnistyy, on huomattavasti aikaisemmin kuin ajatellaan. Yritykset seuraavat muutosta, eivät kokonaislukuja.”

 

Lisätiedot:

Matti Miettinen, COO, The Planet Company

matti@planetcompany.com, p. +358 44 023 0979

 

Tiina Saukko, toimitusjohtaja,  Infine / Ostavastuullisesti.fi

tiina.saukko@infine.fi, p. +358 40 509 5909

 

The Planet Company

The Planet Company Oy on suomalainen nopeasti kansainvälistyvä yhtiö, joka kehittää The Planet Company -yhteisöpalvelua kestävän kehityksen todellisille teoille ja niiden tekijöille. Yhtiö haluaa palvelullaan mullistaa tavan miten kestävää kehitystä tehdään ja edistetään maailmassa. www.planetcompany.com

Ostavastuullisesti.fi
Ostavastuullisesti.fi on kestävän kuluttamisen palvelu, joka esittelee riippumattomista asiantuntijoista koostuvan Vastuullisuuspaneelin hyväksymiä vastuullisia tuotteita ja palveluita sekä vinkkejä kestävään elämäntapaan. Sivuston tarkoituksena on helpottaa helpottaa kuluttajien kestävien ostopäätösten tekemistä. Palvelun on luonut vastuullisuusmuotoilutoimisto Infine. www.ostavastuullisesti.fi | www.infine.fi

 

 

 

Related Articles

Responses