Blogi: Enemmän aikaan yhdessä, vaikuttavasti

Tekojen kautta saadaan aikaan muutos

MARK: ”Make Your Mark. Jätä jälkesi markkinoinnin maailmaan.”
Planet Company: ”Sinulle, joka haluat vaikuttaa parempaan huomiseen teoilla, ei vain sanoilla.”

Mikä näitä molempia yhdistää?
Jäljen jättäminen. Jälki, jolla on haluttua vaikutusta. Jälki, jotta saavutetaan tavoitteet ymmärtämällä kohdetta.

Millaiselle jäljelle on tänään tilausta?
Mm. hinnalla millä hyvänsä -ajatus ei kanna pitkälle. Tuomalla liiketoimintaan vastuullisuus osaksi palvelujen ja tuotteiden tuotantoa sekä loppukäyttöä, saadaan aikaan enemmän osallisuutta paremman huomisen tekoihin.

Tiedättekö te tilannetta, jossa yrityksen edustaja toteaisi yrityksen toiminnan olevan vastuutonta?
En ole vastaavaan tilanteeseen törmännyt enkä keneltäkään moista kuullut.

Mutta miksi useassa yrityksessä vastuullisuudesta kertominen on vaikeaa tai sitä ei aidosti pidetä keihäänkärkenä?

Ihmisten odotukset ja vaatimukset yritysten tekoja kohtaan kasvavat

MARK osana auttamassa yrityksiä?
Perustamassamme Planet Company -palvelun keskiössä on, että yritysten hyvät, suuret ja pienet, teot tulevat kaikkien nähtäviksi, jaettaviksi ja opittaviksi. Usein yritysten haasteena on saatavilla olevien keinojen puute, joka auttaisi ymmärtämään, mikä on hyvä teko vastuullisuuden näkökulmasta. Myös toiminnan vähättely on yleistä.

Tavoitteenamme on rohkaista tekojen tekijöitä tuomaan esimerkkiä

Positiivisen kierteen pysäyttäminen on vaikeaa, sillä vain positiivisuus luo positiivisuutta ja tekojen kautta saadaan aikaan muutos. Hyvänä esimerkkinä toimivat mm. DNA:n lanseeraama isovanhempainvapaa sekä Avidlyn toimintatapa tutkia sekä analysoida toimiston aikaansaamaa hiilijalanjälkeä ja tehdä toimenpiteitä sen vähentämiseksi.

Avoin teoista kertominen ja viestin saaminen läpi uskottavasti asiakkaille, työntekijöille, kumppaneille ja suurelle yleisölle on kuitenkin vielä vaikeampaa. Vieläpä samaan aikaan, kun ihmisten odotukset ja vaatimukset yritysten tekoja kohtaan kasvavat. Tässä näen suuren mahdollisuuden, jossa MARKin jäsenistöllä voi olla merkittävä rooli.

Palvelussa jokainen yritys, pieni tai suuri, on kestävän kehityksen edelläkävijä oman esimerkin avulla

Teoista tarinoiksi ja tarinat uusiksi teoiksi
Teot muuttavat maailmaa, eivät pelkästään sanat. Tarvitaan rohkeita yrityksiä toimimaan muutoksentekijöinä, jotta muutos olisi mahdollista. Mutta tarvitaan myös osaavia markkinoijia, jotka auttavat yrityksiä luomaan innostavia tarinoita hyvistä teoista.

Luodaan sisältöä, jolla on vaikutusta ihmisten tunteisiin. Samalla luomme uutta, parempaa huomista, jossa hyvät teot tulevat tietoisuuteen, ja lopulta teko vaikuttaa myös valinnoissamme tuotteiden ja palveluiden hankinnoissa.

Kysymys kuuluu, millaisen jäljen haluamme jättää?

Matti Miettinen
MARKin jäsen
LinkedIn: mattivomiettinen

Planet Company 
Planet Company on yrityksille ja kuluttajille suunnattu avoin palvelu, jolla rakennetaan parempaa huomista yhteisten tekojen kautta. Kannustamme positiivisella viestillä kaikki mukaan tuomaan näkyväksi yritysten hyviä ja vaikuttavia tekoja.

Vastuulliset yritykset ja organisaatiot ymmärtävät, että ainoa tapa pelastaa tulevaisuutemme on yhteistyö, tiedon jakaminen, toimien jakaminen ja toisten rohkaiseminen. Muuten se ei tule toimimaan.

Jokainen yritys ja organisaatio palvelussa on Planet Company.

Related Articles

Responses