Vähemmän puhetta, enemmän vastuullisuustekoja

Keskuskauppakamari lanseeraa yhteistyössä The Planet Companyn kanssa Vuoden Vastuullisuusteko -kilpailun ja palkitsee vastuullisuustyössä menestyneen yrityksen

Keskuskauppakamari yhdessä The Planet Companyn kanssa haluaa tuoda esille yritysten tekemää tärkeää vastuullisuustyötä lanseeraamalla Vuoden Vastuullisuuteko -kilpailun. Kilpailun tarkoituksena on lisätä tietoisuutta yritysten tekemästä vastuullisuustyöstä ja nostaa esille niin pieniä kuin suuriakin vaikuttavia vastuullisuustekoja. Unohtamatta tietysti sitä, että yksi yritys vie vastuullisuusteollaan voiton Keskuskauppakamarin järjestämässä Suuressa Yritysvastuupäivässä 4.11.2021.

“Monet yritykset ja organisaatiot toimivat vastuullisesti ja edistävät omilla teoillaan kestävää kehitystä. Haluamme tuoda näitä innostavia tarinoita ja toimia näkyville. Jokaisen yrityksen, organisaation ja yksilön toimintaa tarvitaan, kestävä tulevaisuus rakennetaan yhdessä,” sanoo Keskuskauppakamarin vastuullisuudesta ja yritysten itsesääntelystä vastaava johtaja Stina Wikberg.

The Planet Company mahdollistamassa kilpailua

Kilpailun alustana toimii The Planet Companyn verkkosivusto, mihin yritys voi veloituksetta rekisteröityä. Rekisteröitymisen jälkeen yritys voi luoda teon, minkä The Planet Companyn asiantuntijaverkosto esiarvioi ennen alustalle julkaisua. Alustalla olevat yritykset sekä teot saavat näkyvyyttä itse sivustolla, The Planet Companyn medioissa sekä yrityksen halutessa myös yrityksen omissa kanavissa. Vuoden Vastuullisuusteko -kilpailu omalta osaltaan myös tuo näkyvyyttä teoille ja sitä kautta yrityksille.

”Kilpailun tavoitteena on löytää vastuullisuustekoja, jotka ovat esimerkillisiä ja osoittavat ennakkoluulotonta ajattelua ja vahvaa tahtoa ratkaisuihin. Tarkoitus ei ole verratta eri yritysten vastuullisuutta tai asettaa yrityksiä paremmuusjärjestykseen, vaan päinvastoin innostaa yrityksiä jakamaan vastuullisia toimintatapoja keskenään”, Keskuskauppakamarin vastuullisuusasiantuntija Antti Turunen selventää.

Voittaja valitaan yleisöäänestyksellä

Jokainen The Planet Companyn verkkoalustalla 8.10. hyväksyttynä oleva teko on mukana Vuoden Vastuullisuusteko -kilpailussa. Vaikuttavimpien tekojen esiseulonnan jälkeen Keskuskauppakamarin riippumaton vastuullisuuslautakunta valitsee Vuoden vastuullisuusteko -kilpailun finaaliin kolme vaikuttavimmaksi valitsemaansa vastuullisuustekoa. Vuoden Vastuullisuusteko -kilpailun kolmen finalistin keskuudesta valitaan voittaja yleisöäänestyksellä. Äänestys alkaa Keskuskauppakamarin verkkosivuilla maanantaina 1.11.2021 klo 9:00 ja äänestysaika päättyy torstaina 4.11.2021 klo 15:00. Vuoden Vastuullisuusteko -palkinto luovutetaan 4.11.2021 Keskuskauppakamarin järjestämässä Suuressa Yritysvastuupäivässä.

”Tarve uskottavalle ja läpinäkyvälle vastuullisuustekojen kerronnalle on valtava, koska puhetta on jatkuvasti enemmän ja enemmän. Haluamme The Planet Company -palvelun avulla ratkaista tämän uskottavuus- ja viestintäongelman, ja mahdollistaa aitojen vastuullisuustekojen ja niiden tekijöiden esillenostamisen. Vuoden Vastuullisuusteko -kilpailu tukee loistavasti tätä päämääräämme.” Jussi Korpikoski, CEO & Co-founder, The Planet Company Oy.

Nyt on erinomainen hetki muuttaa sanat teoiksi ja kertoa maailmalle yrityksenne panoksesta vastuullisuuteen. Rekisteröidy The Planet Companyn verkkoalustalle ja tuo ilmi yrityksesi vastuullisuusteko – tai useampi. Tekonne saa näkyvyyttä The Planet Companyn alustalla ja medioissa, sekä pääsette mukaan Vuoden Vastuullisuuteko -kilpailuun. Jos haluat inspiroitua muiden yritysten teoista, pääset lukemaan niitä täältä.

Related Articles

Vuoden vastuullisuusteko 2023 -kilpailun aikataulu

Vuoden vastuullisuusteko 2023 -kilpailun tarkoituksena on nostaa positiivisella tavalla esille vaikuttavia kestävän kehityksen tekoja, ja inspiroida muita toimijoita mukaan. Hyödyntämällä Planet Company palvelua saadaan lisää vaikuttavuutta vastuullisuusviestinnälle uskottavasti, läpinäkyvästi ja ymmärrettävästi. Lisäksi organisaatiot tavoittavat uusia sidosryhmiä konkreettisten tekojen kautta.

Responses