Social
Employee Engagement

Lunawood – Arvopeli yhdessä työntekijöidemme kanssa

Lunawoodin arvoihin tehtiin päivitys strategian päivityksen yhteydessä osallistamalla työntekijät pelaamaan itse kehittämäämme arvopeliä.Työntekijöidemme pitää tuntea arvot omaksensa, jotta he sitoutuvat niihin ja toimivat niiden mukaisesti. Peliin oli liitetty syventävää tietoa yrityksen toiminnasta, historiasta ja tulevaisuuden tavoitteista. Näitä kaikkia tarvitaan, jotta ymmärrämme arvojen merkityksen syvemmin ja niiden vaikutuksen toimintaamme.

Employees
130
Total impact 1 777 See all »
Employees
130
Total impact 1 777 See all »
Share the Planet Act and help it spread
Anyone with a social media account can help boost visibility of this action by sharing on Facebook, Twitter, or LinkedIn.
Challenge an organization
Challenge an organization to join this action
0
Organizations challenged
Impact
Excitement
Replicability
Approved by experts

Purpose

Lähdimme pienellä ydinporukalla miettimään, miten työntekijämme voitaisiin osallistaa arvokeskusteluun mielekkäällä ja täysin uudenaikaisella, erilaisella tavalla. Päätavoitteenamme oli löytää tapa, jolla saisimme työntekijämme keskustelemaan arvoista, ja mitä ne merkitsevät heille. Lähdimme suunnittelemaan lautapeliä oman yrityksemme lähtökohdista. Millainen Lunawood on nyt? Mikä on vuosien ja kasvun myötä muuttunut? Mitä haluamme olla tulevaisuudessa? Halusimme saada yksittäisen työntekijän ja pelijoukkueen yhteiset ajatukset selville. Pientä kisailuhenkeä saatiin peliin lisäämällä kolikkotehtäviä, joista oli mahdollista oikealla vastauksella tienata pisteitä. Toisena tavoitteena oli myös saada käsiteltyä vastaukset jouhevasti, jotta voimme hyödyntää työntekijöidemme ideat, kysymykset ja vastaukset arvojen päivitystyössä.

Results

Pelissä toimi pelinjohtajana valmistelutiimin jäsen, joka kertoi, milloin siirrytään seuraavaan kysymykseen, jotta pysyttiin aikataulussa ja saatiin kirjattua vastaukset pelilautaan. Peli eteni arvoketjumme mukaisesti raaka-aineen hankinnasta aina asiakkaisiin asti. Tähän välille oli tehtynä kysymyksiä, jotka heijastelivat meidän nykyisiä arvojamme ja toimintatapojamme. Kolikkotehtävät aiheuttivat toivottua kisailua joukkueiden välille. Muutaman alkulämmittelykysymyksen jälkeen peli sujui jo mukavasti. Kysymysten avulla saimme selville, millaisia toiminta- ja käyttäytymistapoja työntekijämme arvostavat ja mitkä heille ovat tärkeitä. Pelaajina olivat kaikki työntekijämme aina tehdastyöntekijöistä toimitusjohtajaan asti.

Vastaukset kirjoitettiin yrityksen omien markkinointihenkilöiden luomaan, yhtiön linjan mukaisesti brändättyyn Lunawood pelilautaan. Näin vastaukset pystyttiin käsittelemään helposti ja nopeasti, eikä vastaukset kadonneet. Molemmat tavoitteet toteutuivat: saimme arvokasta tietoa ja ajatuksia työntekijöiltämme ja tulokset oli helppo käsitellä. Tulosten perusteella pääsimme valmistelemaan arvojemme päivitystä. Lisäksi pelaaminen lisäsi korona-aikana kovasti kaivattua yhteishenkeä ja tiimityöskentelyä sekä sai ihmiset keskustelemaan välittömästi ja vapaamuotoisesti siitä, mitä Lunawoodille tällä hetkellä kuuluu. Voidaan sanoa, että koko porukan yhteiset pelihetket olivat uskomaton menestys!

Implementation

Tämän arvopelin tulokset on jo jalkautettu yrityksen strategiatyöhön, johon kuuluu arvojemme päivitys yhtenä keskeisenä osana. Ideat ja työntekijöidemme toiveet voidaan jatkossa huomioida paremmin myös muussakin toiminnassa. Työntekijöidemme mielestä olemme selkeästi oikealla tiellä yrityksemme vastuullisuustyössä. Jatkamme vastuullisuusasioidemme kehittämistä ja osallistamme jatkossakin yrityksemme työntekijät mukaan. Lisäksi uudenaikainen, rohkea ja ennakkoluuloton toteutustapa, jossa työntekijät osallistettiin mukaan hauskalla tavalla on saanut erittäin paljon kehuja joka organisaation osa-alueelta. Lunawoodilla on todella hyvä, hierarkiavapaa ja tasavertainen yhteishenki!

The People's Voice

No comments yet.