Act

Lappiporras – Kestävä tuotanto

Sustainable products (pcs)
2 000

Lappiportaan tehokas, laadukas ja vastuullinen tuotanto, saavuttaa optimaalisen ja kaikkia osallisia hyödyttävän tuloksen.

Purpose

Kotimainen valinta, vuosikymmenten ajan kestävä puuporras.

Porras on kodin sisustustuote, jonka tulee täyttää käyttöturvallisuudelle asetetut vaatimukset.

Lappiportaan tavoitteena on valmistaa tehokkaasti yksilölliset mittatilaustuotteet sarjavalmisteisesti vähentäen käytettävää.

  • työaikaa
  • energiaa sekä
  • raaka-aineitta

Ottaen huomioon koko tuotantoketjun,  syntyvän jätteen minimointi varmistaa kestävän ja pitkäjänteisen toiminnan vastuullisesti ja lopputuloksen laadusta tinkimättä.

Lappiportaalle on myönnetty Avainlippu, merkki on osoitus kotimaisesta työstä sekä tuotteesta.

Results

Lappiporras ottaa huomioon porrastuotannossa mm:

  • käytettävän työajan tehokkuuden,
  • energiatehokkuuden,
  • raaka-ainetehokkuuden,
  • toimitukset tehtaalta valmistuserittäin

 

 

 

 

 

 

 

Valmistamme tuotannostamme noin 2000 porrasta vuodessa, ottaen huomioon kestävän tuotannon osa-alueet.

Implementation

Lappiportaan toiminta mahdollistaa tuotannon, jossa voidaan valmistaa tehokkaasti yksilölliset mittatilaustuotteet sarjavalmisteisesti.

Puu materiaalina on terveellinen sekä turvallinen, ihmisen elinaikana uusiutuva materiaali. Portaat mitoitetaan ja suunnitellaan yksilöllisesti, mittatilaustuotteena. Tuotannon valmistusprosessiin portaat siirtyvät valmistuserissä, joissa useamman asiakkaan kohteet etenevät tuotannon erivaiheissa; CNC-ohjatusta koneistuksesta tuotteen viimeistelyvaiheen kautta pintakäsittelyyn ja pakkaamoomme.

Merkittävä osa raaka-aineistamme saapuu lähialueilta, näinollen kuljetusmatkat raaka-aineille ovat kohtuulliset. Raaka-aine toimituserät ostamme isoina toimituserinä, jotta kuljetuskertojen määrät olisivat mahdollisimman vähäiset ja kuljetuksesta aiheutuva hiilijalanjälki saadaan pienemmäksi.

Raaka-aine valintamme ovat harkittuja ja pyrimme valinnoissamme keskittämään ostot kotimaisille toimittajille. Maalatuissa tuotteissa emme käytä kaukaa tuotuja lehtipuita tai pinnoitettuja levyjä, vaan hyödynnämme valinnoissamme teollisuuden mahdollisuudet poistaa puusta maalilaatua häiritsevät oksat.

Huomioimme tuotannossamme ja raaka-ainevalinnoissamme luonnonvarojen säästämisen sekä tehokkaan ja taloudellisen raaka-ainekäytön, isosta levystä jäävistä paloista valmistamme portaan pienempiä komponentteja, jotta raaka-aine hävikkiä ei syntyisi. Pintakäsittelyssämme ohiruiskutettava lakka ja maali kerätään talteen ja hyödynnetään seuraavien ajojen pohjakerroksissa.

Tuotannosta syntyy vähän jätettä ja kaikki tuotannosta tuleva kierrätettävä ja jatkojalostettava jäte lajitellaan. Hukka, jota ei voida hyödyntää sekä puru myydään energiatuotantoon paikalliselle energiayhtiölle. Lappiporras ja Kemin Energia ovat aloittaneet yhteistyön 2013 vuonna.

Tuotannon investoinneilla kehitetään tuotteen läpimenoaikaa sekä valmistuskustannuksia. Teollinen tuotanto mahdollistaa yksilöllisen portaan valmistuksen sarjatuotantona. Sarjatuotanto valmistuksessa pystymme minimoimaan valmistuskustannukset, energiankäytön sekä hukan yksittäistä porrasta kohden. Tehdasta on kehitetty tuotteiden monimuotoisuus huomioiden. Uusin investointimme on CNC-työstökeskus 2021 vuonna.

Tilaukset sekä valmistetaan että toimitetaan valmistuserittäin. Pyrimme siihen että myös kuljetuksessa asiakkaillemme tilaukset lähtevät tehtaaltamme mahdollisimman isoissa toimituserissä. Kuljetukset asiakkaillemme toimitamme Postin kanssa yhteistyössä.

 

Impact
Excitement
Replicability
Waiting for the first expert review.

Responses