Social

Planet Act #1
DNA – Isovanhempainvapaa

Employees
1 620
having an opportunity to participate
Employees
1 620
having an opportunity to participate
+ 9
+ 9
+ 9
Share the Case and help it spread

Uusi lapsenlapsi on silmäterä, jonka luo tuoreet ukit ja mummit lähtevät kiireen vilkkaa, jos se vain on oman työn puolesta mahdollista. DNA:lla se onnistuu.

Marko Rissanen, Henkilöstöjohtaja, DNA Oyj

Palkallinen loma isovanhemmaksi tulon kunniaksi

Isovanhemmaksi tulevat DNA:n työntekijät voivat pitää lapsenlapsen kanssa olemiseen tarkoitetun viikon mittaisen palkallisen vapaan.

Mummoksi tai papaksi tuleminen on valtava asia, ja on selvää, että monelle olisi todella tärkeää päästä viettämään yhteistä aikaa uuden lapsenlapsen kanssa. Lisäksi moni isovanhempi haluaa päästä auttamaan tuoreita vanhempia: heidän tukiverkostonsa saattaa olla pitkän matkan päässä.

Perheystävällinen työ auttaa jaksamaan työssä ja vapaalla

DNA haluaa pysyä perheystävällisenä työpaikkana, sillä mahdollisuus sovittaa yhteen työ- ja perhearkea on keskeistä jokaisen hyvinvoinnille ja jaksamiselle. DNA:lla etsitään perheystävällisyyden tukemiseen ja edelleen kehittämiseen jatkuvasti uusia tapoja. Isovanhempainvapaan yksi tavoite on tukea työssä jaksamista työuran myöhemmässä vaiheessa.

Isovanhempienvapaaseen ovat oikeutettuja vuoden 2017 alusta alkaen syntyneiden lastenlasten isovanhemmat. Vapaa koskee myös esimerkiksi adoption kautta isovanhemmiksi tulevia DNA:laisia. Vapaa on tarkoitus käyttää perheen yhdessäoloon vuoden sisällä lapsenlapsen syntymästä.

Kiinnostusta ja hyvää mieltä tuottava etu

Isovanhempainvapaa on saanut aikaan runsaasti positiivista uteliaisuutta ja iloista palautetta. Lapsenlapsia saaneet DNA:laiset ovat pitäneet isovanhempainvapaitaan, ja heidän palautteensa on ollut yksinomaan myönteistä. Työnantajan kannalta satsaus on varsin kohtuullinen, sillä paljon väkeä työllistävässä yhtiössä on suhteellisen helppoa järjestellä viikon mittaiselle lomalle jäävän henkilön työt poissaolon ajaksi.

 

Mahdollisuus sovittaa yhteen työ- ja perhearkea on keskeistä hyvinvoinnille.

 

DNA:laiset voivat pitää viikon palkallista lomaa ollakseen lapsenlapsensa kanssa.

This Planet Act is supported by 13 change makers.