Act

Vilpola – Kotimainen tuotanto

Products (%)
98

Vilpolan sisustustekstiilien valmistuksessa pyrimme vähentämään valmistuksen aiheuttamaa ympäristökuormitusta ja tuomaan työtä Suomeen.

Purpose

Haluamme olla mukana ympäristötalkoissa ja pienennämme hiilijalanjälkeämme suosimalla lähituotantoa. Ompelutamme tuotteemme Suomessa, tiskirättimme painetaan Suomessa ja käytämme mahdollisimman paljon suomalaisia valmistajia esimerkiksi pakkausten, vyötteiden ja tuotelappujen valmistuksessa. Ainoastaan torkkupeittomme valmistetaan kokonaisuudessaan Portugalissa, mutta valmistusvaiheet tehdään samassa paikassa ilman ylimääräisiä kuljetuksia. Teettämällä mahdollisimman paljon työvaiheita Suomessa, olemme mukana tuomassa työtä Suomeen.

Results

Olemme siirtäneet ompelun sekä pakkaus-, vyöte- ja tuotelappuvalmistuksen Suomeen ja vähentäneet siten kuljetusvälimatkoja suosien lähituotantoa. Olemme siirtäneet suurimmaksi osaksi kankaanpainon lähemmäs Suomea Latviaan luotetulle valmistajalle. Ympäristöön kohdistuvat negatiiviset vaikutukset vähenevät kuljetusvälimatkojen- ja kuljetuslukumäärien vähentyessä. Suosien kotimaisia valmistajia olemme mukana tuomassa työtä Suomeen.

98% tuotteistamme on valmistettu Suomessa. Torkkupeittoa lukuun ottamatta kaikilla tuotteillamme on Avainlippu-merkki.

Implementation

Tuotevalmistuksen eri vaiheissa kommunikoimme tiiviisti valmistajien kanssa. Suomalaisen ompelimon kanssa yhteistyö on erityisen tiivistä. Valmistusvaiheet, joita emme pysty tekemään Suomessa – kuten kankaan valmistus ja- paino – suosimme EU:n maita, jotka ovat allekirjoittaneet ILO:n sopimukset. Siihen kuuluu muun muassa palkkapolitiikka, joka määrittelee vähimmäispalkan ja siten parantaa elintasoa. Käyttämällämme puuvillalla on Öko-Tex 100 -standardi, joka rajoittaa tarkasti haitalliset kemikaalit pois eri valmistusvaiheista ja on ihoystävällistä herkällekin iholle. Jatkossa pyrimme tiiviisti etsimään luontoystävällisempiä kangaslaatuja ja toivottavasti uudet suomalaiset materiaali-innovaatiot ovat osa tulevia tuotteitamme.

Impact
Excitement
Replicability
Waiting for the first expert review.

Responses