Environment
Environment

Vilpola – Kotimainen tuotanto

Vilpolan sisustustekstiilien valmistuksessa pyrimme vähentämään valmistuksen aiheuttamaa ympäristökuormitusta ja tuomaan työtä Suomeen.

% of locally made products
98
Total impact 259 See all »
% of locally made products
98
Total impact 259 See all »
Share this Act and help it spread
Help this Act to spread by sharing it on Facebook, Twitter, or LinkedIn.
Invite an organization
Invite an organization to do this Act
0
Organizations invited
Impact
Excitement
Replicability
Approved by experts

Purpose

Haluamme olla mukana ympäristötalkoissa ja pienennämme hiilijalanjälkeämme suosimalla lähituotantoa. Ompelutamme tuotteemme Suomessa, tiskirättimme painetaan Suomessa ja käytämme mahdollisimman paljon suomalaisia valmistajia esimerkiksi pakkausten, vyötteiden ja tuotelappujen valmistuksessa. Ainoastaan torkkupeittomme valmistetaan kokonaisuudessaan Portugalissa, mutta valmistusvaiheet tehdään samassa paikassa ilman ylimääräisiä kuljetuksia. Teettämällä mahdollisimman paljon työvaiheita Suomessa, olemme mukana tuomassa työtä Suomeen.

Results

Olemme siirtäneet ompelun sekä pakkaus-, vyöte- ja tuotelappuvalmistuksen Suomeen ja vähentäneet siten kuljetusvälimatkoja suosien lähituotantoa. Olemme siirtäneet suurimmaksi osaksi kankaanpainon lähemmäs Suomea Latviaan luotetulle valmistajalle. Ympäristöön kohdistuvat negatiiviset vaikutukset vähenevät kuljetusvälimatkojen- ja kuljetuslukumäärien vähentyessä. Suosien kotimaisia valmistajia olemme mukana tuomassa työtä Suomeen.

98% tuotteistamme on valmistettu Suomessa. Torkkupeittoa lukuun ottamatta kaikilla tuotteillamme on Avainlippu-merkki.

Implementation

Tuotevalmistuksen eri vaiheissa kommunikoimme tiiviisti valmistajien kanssa. Suomalaisen ompelimon kanssa yhteistyö on erityisen tiivistä. Valmistusvaiheet, joita emme pysty tekemään Suomessa – kuten kankaan valmistus ja- paino – suosimme EU:n maita, jotka ovat allekirjoittaneet ILO:n sopimukset. Siihen kuuluu muun muassa palkkapolitiikka, joka määrittelee vähimmäispalkan ja siten parantaa elintasoa. Käyttämällämme puuvillalla on Öko-Tex 100 -standardi, joka rajoittaa tarkasti haitalliset kemikaalit pois eri valmistusvaiheista ja on ihoystävällistä herkällekin iholle. Jatkossa pyrimme tiiviisti etsimään luontoystävällisempiä kangaslaatuja ja toivottavasti uudet suomalaiset materiaali-innovaatiot ovat osa tulevia tuotteitamme.

The People's Voice

No comments yet

Other Environment Planet Acts