Act

Suomen Paralympiakomitea – Para School Day

Participants
25 000

Para School Day on Suomen Paralympiakomitean järjestämä liikuntapäivä kouluille, joissa oppilaat pääsevät liikkumaan eri paralympialajein. Liikuntapäivä opettaa liikkumisen ilon lisäksi yhdenvertaisuutta ja erilaisuuden kohtaamista. Paralympiakomitea on järjestänyt Para School Day -liikuntapäiviä vuodesta 2010
alkaen ja vuonna 2016 Para School Day oli ehdolla Urheilugaalassa vuoden urheilukulttuuriteoksi.

Purpose

Para School Day:n tarkoituksena on tuottaa kouluille liikuntapäivä, jossa koululaiset saavat liikkumisen ohessa tietoutta erilaisuuden kohtaamisesta, yhdenvertaisuudesta sekä toisten oppilaiden arvostamisesta. Paraurheilulajeja ohjaavat lajiensa urheilijat, jotka lajiohjauksen lisäksi vastaavat lajiin ja vammaansa liittyvissä kysymyksissä.

Results

Para School Day on tarjonnut jo yli kymmenen vuoden ajan valmiiksi rakennettuja ja yhdenvertaisuutta tukevia liikuntapäiviä kouluille. Parhaimmillaan liikuntapäivät ovat saavuttaneet 25 000 koululaista vuodessa.

Implementation

Para School Day on valmis liikuntapäivä, jonka ennakkojärjestelyistä vastaa Paralympiakomitea. Paralympiakomitea hankkii kouluille liikuntavälineet ja paraurheilijavieraan sekä luo ohjeistukset aikataulutuksesta. Vuodesta 2018 alkaen kunnat ovat voineet tilata alueelleen Para School Day -liikuntaviikon, jolloin Para School Day on saavutettavissa yhden koulun sijaan koko kunnan alueella. Liikuntaviikot on järjestetty yhdessä Toyotan kanssa Para School Day powered by Toyota -nimellä.

Para School Day tavoittaa parhaimmillaan 25 000 koululaista vuodessa.

Impact
Excitement
Replicability
Waiting for the first expert review.

Responses