Act

Reforest Finland – Creating carbon sinks in Finland

Trees planted
20 000

Reforest luo uusia hiilinieluja Suomeen metsittämällä kuntien ja kaupunkien jättö- ja hukkamaita, vastuullisesti ja läpinäkyvästi.

Haluamme tehdä päästökompensaatiosta seurattavaa, ymmärrettävää ja todennettavaa, jotta yhä useampi yritys tekisi merkittäviä ja mitattavia toimenpiteitä ilmastonmuutoksen torjumiseksi.

Metsittämällä hyödyttömät maa-alueet ei pelkästään luoda uusia hiilinieluja vaan myös paikallista työtä ja toimeentuloa Suomeen.

Purpose

Matka kohti hiilineutraaliutta alkaa siitä, että selvitetään mistä päästöjä syntyy ja kuinka niitä voidaan välttää tai vähentää. Kaikkia päästöjä ei toistaiseksi ole mahdollista välttää, joten jäljellejäävää ilmastokuormitusta voidaan hyvittää. Nykyään tarjolla on suuri joukko erilaisia kompensaatiomahdollisuuksia, mutta tekojen ymmärtäminen ja seurattavuus on hankalaa. Tarjoamme täysin läpinäkyvän ja ymmärrettävän tavan olla mukana luomassa uusia hiilinieluja hyödyttömille joutomaa-alueille.

Reforest luo uusia hiilinieluja Suomeen metsittämällä kuntien ja kaupunkien jättö- ja hukkamaita, vastuullisesti ja läpinäkyvästi. Haluamme tehdä päästökompensaatiosta seurattavaa, ymmärrettävää ja todennettavaa, jotta yhä useampi yritys tekisi merkittäviä ja mitattavia toimenpiteitä ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Lisäyksellinen metsitys on useiden lähteiden mukaan tehokkain tapa sitoa hiilidioksidipäästöjä.

Reforestin kautta voit kompensoida yrityksesi päästöjä kotimaisiin hiilinieluihin. Uusia metsäalueita istuttamalla, hiilikompensaatiomme on sekä lisäyksellistä että pysyvää. Autamme määrittämään yrityksellesi soveltuvan päästökompensaation kohteen. Kaikkea ei tarvitse kompensoida, tärkeintä on aloittaa ilmaston puolesta toimiminen heti.

Results

Ensi keväänä istutamme 20 000 taimea jo nyt mukaan lähteneille yrityksille. Näiden taimien avulla ilmakehästä sitoutuu lähes 5000 tonnia hiilidioksidia tulevina vuosina. Se vastaa yli 32 miljoonan kilometrin henkilöautoiluista syntyneitä päästöjä.

Tämän lisäksi huomattava määrä hyödyttömiä joutomaita saavat vastuullisten yritysten ansiosta uuden elämän metsinä. Tarkemmat tiedot hiilinieluista ja hankkeeseen osallistuneista yrityksistä on nähtävissä täysin läpinäkyvästi verkkosivuiltamme www.reforest.fi

Implementation

Reforest istuttaa metsän vastuullisesti alan ammattilaisten ja paikallisten tahojen avustuksella. Metsittämällä hyödyttömät maa-alueet luomme paikallista työtä ja toimeentuloa.

Reforest hoitaa kaiken metsän istutuksesta aina siihen asti, kunnes hiilinielusi kasvaa itsenäisesti. Yrityksesi pääsee vaikuttamaan hiilinielun sijaintiin. Palvelumme tarjoaa laajat tiedot metsän kasvatuksesta. Yrityksesi saa tiedon istutusten ajankohdista ja sidotun hiilidioksidin määrästä aina puutyyppeihin asti.

Yhteistyössä mukana olevat kaupungit ja kunnat ovat sitoutuneet metsän asianmukaiseen hoitamiseen ja pysyvyyden varmistamiseen.

Impact
Excitement
Replicability
Project Director, Sustainable Everyday Life at Sitra
Markus Terho
Review

This Planet Act combines environmental and social responsibility aspects and can be utilised by all types of organizations as a way to compensate CO2 emissions that can not be avoided. In addition, the locations where trees are planted are additional in nature and creates long term employment opportunities.

About Markus
A corporate responsibility veteran, with over two decades in the industry. He has held several notable positions, among them, he has served as the global sustainability chief at Nokia. There he has managed global corporate responsibility activities, environmental and social responsibility, social investment portfolios as well as disaster relief and charity donations.

Responses