Act

Pitu Woodellery – Koruja ja asusteita kierrätysmateriaaleista

Products (pcs)
94

Puukoruja ja asusteita kierrätetyistä ja kierrätettävistä materiaaleista täysin käsityönä. Käytämme materiaaleja, jotka voimme hankkia ilman kuljetuskilometrejä. Toiminnassa on ekologisuus ja eettisyys keskiössä.

Purpose

Suomalaiset perinteiset työtavat ja huikean kauniit luonnonmateriaalimme, jotka löytyvät melkeinpä jokaisen kotipihalta, ansaitsevat tulla paremmin nähdyiksi. Haluamme tarjota raikkaita ja kiinnostavia yksityiskohtia pukeutumiseen aidosta puusta ilman turhia kemikaaleja tai myrkkyjä. Aito puu myös mahdollistaa korujen huoltamisen ja korjaamisen. Olemme ottaneet käyttöömme korujen huoltopalvelun, saat siis tarvittaessa ohjeet korujen huoltamiseen uuden veroisiksi tai voimme tehdä sen puolestasi.

Results

Valikoimissamme on kauniita ja erilaisia suomalaisia koruja, jotka kaikki tehdään ylijäämämateriaaleista. Tarkoituksena on lisätä puumateriaalien hyötykäyttöä entisestään ja näyttää, miten upeita ja uniikkeja perinteisillä työstötavoilla tehdyt asusteet ovat, niitä oikein käytettäessä. Koska materiaalit tulevat omalta pihalta, oman kylän muilta yrittäjiltä tai lähimetsistä, olemme onnistuneet rajoittamaan kuljetuskilometrit minimiin. Lisäksi korujen pintakäsittelyyn käytetään elintarvihyväksyttyä öljyä, luonnonvahoja tai myrkyttömiä kalkkimaaleja, asiakkaiden niin halutessa.

Implementation

Kaikki korujen ja asusteiden työvaiheet tehdään täysin käsityönä, ne vuollaan puukolla tai sorvataan käsin. Materiaalit tulevat Oulaisista oman kotipihamme lisäksi puusepältä Lempäälästä ja metsän tai myrskytuhojen siivouksesta mm. Kalajoelta. Nahka on ylijäämää Oulaisista mm. Sievin jalkineen ompelimosta ja Sarin kalusteelta. Poronnahka tulee käsitöiden ylijäämänä Tatukan porotilalta Raanujärveltä.

Impact
Excitement
Replicability
Waiting for the first expert review.

Responses