Environment
Environment

Nosh – Hyvää tekevä kierrätysmalli vaatteille

Kotimainen vaatemerkki NOSH myy käytettyjen merkkivaatteiden verkkokaupan Emmyn kautta kuluttajille normaaliin myyntiin sopimattomia, mutta täysin käyttökelpoisia vaatteita. Syntyvä myyntituotto ohjataan vaihtuvaan hyväntekeväisyyskohteeseen.

Money donated (€)
5 061
Total impact 5 061 See all »
Money donated (€)
5 061
Total impact 5 061 See all »
Share the Planet Act and help it spread
Anyone with a social media account can help boost visibility of this action by sharing on Facebook, Twitter, or LinkedIn.
Challenge an organization
Challenge an organization to join this action
0
Organizations challenged
Approved by experts
Impact
Excitement
Replicability

“NOSHin ja Emmyn yhteistyön ideana on myydä mm. meille kertyneitä kuvausnäytteitä. On hienoa nähdä, että vielä täysin käyttökelpoiset vaatteet löytävät niitä rakastavat käyttäjät. Rakastumalla vastuulliseen NOSH-vaatteeseen voi tehdä hyvää, kun lahjoitamme myynnistä tulevan tuoton kokonaisuudessaan hyväntekeväisyyteen. Ensimmäinen kohteemme on Pelastakaa Lapset ry, joka ohjaa tuoton toiveidemme mukaisesti apua tarvitseville lapsille Suomessa.”

Nosh Company Oy:n brändijohtaja Laura Petris-Forsell

Purpose

Kierrätysmallin tarkoituksena on löytää rakastava koti sellaisille NOSH-vaatteille, joita ei voida syystä tai toisesta myydä normaalissa kuluttajamyynnissä korkeiden laatukriteeriemme mukaisesti. Tällaisia vaatteita ovat esimerkiksi kuvausnäytteet. Osana vastuullista toimintaamme me NOSHilla emme koskaan hävitä vaatteita.

Results

NOSH tekee säännöllisesti hyväntekeväisyyttä tekemällä vaate- tai rahalahjoituksia tahoille, jotka ajavat erityisesti naisten ja lasten oikeuksia niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Tämä kierrätysmalli tarjoaa yhden tavan toteuttaa hyväntekeväisyyttä, samalla hävikkiä välttäen ja ympäristöstä huolehtien. Puolen vuoden aikana 2020 keräsimme yhteistyön kautta 5061,30 euroa Pelastakaa Lapset ry:lle. Yhteistyö Emmyn kanssa jatkuu edelleen.

Implementation

NOSH toimittaa säännöllisin väliajoin vaate-erän käytettyjen vaatteiden verkkokaupalle Emmylle, joka kuvaa vaatteet ja myy ne. Verkkokaupan kautta vaatteet löytävät uuden omistajan. Syntyvä myyntituotto ohjataan kokonaisuudessaan hyväntekeväisyyteen vaihtuvalle lahjoituskohteelle.

The People's Voice

"Paula" 05.17.2021
Tämä on hieno juttu!

Other Planet Acts in Environment