Act

Kaurilan Sauna – Hyvää työtä vaikeasti työllistyville

Participants
2

Kaurilan sauna Oy valmistaa käsityönä seritfioitua luonnonkosmetiikka ja kynttilöitä.

Yrityksen vakituisesta henkilöstöstä vähintään 20% koostuu vaikeasti työllistyvistä henkilöistä, jotka ovat olleet esimerkiksi pitkäaikaisesti työkyvyttömiä tai eivät puhu lainkaan suomea.

Uskomme, että hyvä ja sopiva työ on paras tapa kuntouttaa työkyvyttömiä ja haluamme auttaa niitä, joiden on muuten vaikea löytää työpaikkaa.

Purpose

Työllistää ja kuntouttaa pitkäaikaisesti työkyvyttömiä.

Auttaa vaikeasti työllistyviä työllistymään.

Results

Olemme pystyneet työllistämään vakituisesti ja osa-aikaisesti useita vaikeasti työllistyviä.

Olemme kyenneet auttamaan pitkäaikaisesti työkyvyttömiä työntekijöitä takaisin työelämään.

Olemme opettaneet suomen kieltä ja työelämän taitoja täysin niistä osaamattomille henkilöille, mikä on auttanut heitä integroitumaan suomalaiseen yhteiskuntaan.

Tällä hetkellä yrityksessämme työskentelee yhteensä seitsemän työntekijää, joista kaksi on ollut vaikeasti työllistyneitä.

Implementation

Aikaisemmin työkyvyttömille työntekijöille rakennetaan yksilöllinen työnkuva, jota muokataan jatkuvasti siten, että työssä kuntoutuminen on mahdollista. Työntekijät saavat kieltäytyä työtehtävistä, jotka tuntuvat liian rasittavilta ja vapaapäiviä saa pitää tarpeen mukaan. Töissä saa ilmaista tunteitaan vapaasti ja siihen kannustetaan.

Kielitaidottomille ja kokemattomille työntekijöille opetetaan kärsivällisesti kaikki työelämään liittyvät taidot. Suomen kieltä opetetaan työn ohella ja työtehtävät suunnitellaan siten, että onnistumisen kokemuksia on mahdollista saada alusta alkaen. Vastuuta annetaan lisää taitojen karttuessa.

Impact
Excitement
Replicability
Waiting for the first expert review.

Responses