Act

Jalostaja – Suomalaisen paraurheilun tukeminen

Beneficiaries
14

Perheyhtiö Oy Lunden Ab Jalostaja on suomalaisen paraurheilun merkittävä tukija. Vuonna 2018 lanseeratun Jalostaja Para Teamin tavoitteena on kasvattaa tietoisuutta paraurheilusta ja tarjota tukea Suomen paraurheilijoille. Vuoden urheilumanagerointitekona palkittu Jalostaja Para Team on yksi merkittävimmistä paraurheilijoita tukevista hankkeista Suomessa.

Yhteistyön ytimessä on #parampiarki – arki haasteineen ja tähtihetkineen. Jalostaja Para Team tekee näkyväksi paitsi tiimiläisten onnistumiset kisakentillä myös kovan työn ja joskus karunkin arjen urheilumenestyksen takana.

Jalostaja Para Teamin urheilijat edustavat yleisurheilua, ratsastusta, uintia ja hiihtoa. Yhteistyö kuuden urheilijan kanssa jatkuu aina vuoden 2024 paralympialaisiin saakka.

 

Read in another language:

Purpose

Kestäville arvoille rakennettu kumppanuus on tärkeää perheyhtiö Oy Lunden Ab Jalostajalle, jolle vastuullisuus ja arjen tukeminen ovat kaiken perusta. Hankkeen kautta Jalostaja tarjoaa paraurheilijoille tärkeitä eväitä urheilu-uran varrelle ja arkeen.

“Kaikki tuki on tosi tärkeää varsinkin urheilu-uran alkuvaiheessa, kun valmennustuet ovat pieniä. Erityisesti ratakelauksessa lajin välinekustannukset ovat isoja ja kilpailut ulkomailla tärkeitä kokemuksen tuojia”, kertoo Jalostaja Para Teamin kapteenina toimiva ratakelaaja Leo-Pekka Tähti.

“Para Team -hanke on ollut luonteva jatkumo perheyhtiömme arvoihin ja tavoitteisiin. On hienoa työskennellä lupaavien urheilijoiden kanssa ja seurata heidän menestystään Suomessa ja maailmalla”, kertoo Jalostajan myyntijohtaja Jaakko Lundén.

Yksittäisten urheilijoiden tukemisen lisäksi Jalostaja haluaa olla mukana laajemmin koko paraurheilua koskevassa keskustelussa. Paraurheilun ja -urheilijoiden asema on puhututtanut jo pitkään, ja vasta viime vuosien paralympiamenestys on nostanut paraurheilun tunnettuutta suomalaisen urheilun kentällä. Tätä kehitystä myös Jalostaja haluaa olla tukemassa Jalostaja Para Team -hankkeen ja sen viestinnän avulla.

Results

Vuonna 2018 käynnistynyt Jalostaja Para Team on yksi merkittävimmistä paraurheilijoita tukevista hankkeista Suomessa. Vuosien varrella Jalostaja on tukenut neljäätoista uransa eri vaiheilla olevaa paraurheilijaa.

Jalostaja Para Team palkittiin vuonna 2019 Vuoden urheilumanagerointitekona. Suomen Urheilumanagerit ry:n ensimmäistä kertaa jakama tunnustus myönnettiin Jalostaja Para Teamin uraauurtavasta työstä parayleisurheilun hyväksi.

Vuosien varrella Jalostaja Para Team on tehnyt yhteistyötä muun muassa Urheilugaalan ja Paavo Nurmi Gamesin kanssa.

Implementation

Jalostaja Para Teamin tuki on ollut erityisen merkittävää uraansa aloitteleville nuorille urheilijoille. Monille heistä Jalostaja on ollut ensimmäinen yhteistyökumppani, joka kannustaa eteenpäin ammattimaisella urheilu-uralla.

Jalostaja tukee tiimin urheilijoita paitsi rahallisesti myös tarjoamalla tärkeitä eväitä urheilu-uralle ja arkeen. Jalostaja Para Teamin urheilijoille onkin järjestetty useita tiimipäiviä ja valmennuksia muun muassa sponsoreiden hakuun, median kohtaamiseen, arkiruokailuun ja sosiaalisen median hyödyntämiseen liittyen.

Hankkeen viestintää ohjaa ydinviesti #parampiarki. Osana yhteistyötä urheilijat päivittävät aktiivisesti sekä omia että tiimin sosiaalisen median kanavia. Jalostaja Para Teamin Instagram-tilillä jaetut kuulumiset tavoittavatkin tuhansia ihmisiä kuukausittain. Vuosien varrella toteutetut viestinnälliset kampanjat ovat näkyneet laajasti myös Jalostajan tuotepakkauksissa, urheilutapahtumissa, sosiaalisessa mediassa ja katukuvassa.

Yhteistyö kuuden urheilijan kanssa jatkuu aina vuoden 2024 paralympialaisiin saakka. Tutustu Jalostaja Para Teamin toimintaan ja urheilijoihin!

Para Team -hanke on ollut luonteva jatkumo perheyhtiömme arvoihin ja tavoitteisiin. On hienoa työskennellä lupaavien urheilijoiden kanssa ja seurata heidän menestystään Suomessa ja maailmalla.

Jaakko Lundén, Myyntijohtaja
Impact
Excitement
Replicability
Waiting for the first expert review.

Responses