Act

IKEA Suomi tukee pakolaisia tarjoamalla työelämäkokemusta

Beneficiaries
41

IKEA uskoo, että yrityksillä on keskeinen yhteiskunnallinen rooli haavoittuvimmassa asemassa olevien tukemisessa. Luodakseen visionsa mukaisesti parempaa arkea, IKEA Suomi aloitti tammikuussa 2021 Suomen Pakolaisavun kanssa hankkeen, jonka tavoitteena on auttaa pakolaisia työllistymään ja pääsemään osaksi suomalaista yhteiskuntaa. Tavoitteena on kolmen vuoden aikana auttaa yhteensä 70 pakolaista Suomessa kerryttämään kokemusta IKEA-tavarataloissa.

Read in another language:

Purpose

IKEA haluaa edistää työelämän monimuotoisuutta, ja uskoo pakolaisten taitojen ja kokemusten tuovan arvoa niin yrityksille kuin yhteiskunnalle. Suomessa tavoitteena on kolmen vuoden aikana auttaa yhteensä noin 70 pakolaista Suomessa kerryttämään työllistymistä tukevia taitoja ja kokemusta IKEA-tavarataloissa.

Yhteistyö Suomen Pakolaisavun kanssa on osa Ingka-konsernin globaalia sitoumusta tukea vähintään 2 500 pakolaista vuoteen 2022 mennessä esimerkiksi työpaikkakoulutuksien keinoin. Mukana työssä on 300 IKEA-yksikköä 30 maassa.

Results

Tällä hetkellä hankkeessa on työskennellyt 41 pakolaista IKEA Espoossa ja Vantaalla. Hanke laajenee Raisioon keväällä 2023. Vuonna 2021 Sauma-työelämävalmennukseen osallistuneista 65 % on työllistyi joko IKEA Suomen eri tehtäviin tai muille vastaaville aloille.

Implementation

IKEA Suomen yhteistyökumppanina hankkeessa toimii Suomen Pakolaisapu, jonka Sauma-työelämähanke tukee pakolaisia työelämään sopeutumisessa. Hankkeen yrityskumppanina IKEA Suomi rekrytoi hankkeen piiristä työelämävalmennettavia pienryhmiin, jotka työllistyvät eri työtehtäviin IKEA-tavarataloissa.

Ohjelmaan osallistuvat työllistyvät monipuolisiin työtehtäviin esimerkiksi IKEA-ravintolassa ja bistrossa, asiakaspalvelussa ja varastossa. Kaikki ohjelmaan osallistujat työskentelevät IKEA-tavaratalossa kolmen kuukauden ajan. Heille maksetaan työehtosopimuksen mukaista palkkaa. Ohjelman päätyttyä osallistujat voivat hakea IKEA Suomen avoimia työtehtäviä tai heille voidaan yrityksen tarpeen mukaan tarjota niitä.

Olemme ylpeitä siitä, että voimme hankkeen kautta toimia suunnannäyttäjinä työelämän monimuotoisuuden edistämisessä. Tavoitteenamme on tukea pakolaisia kerryttämään kokemusta, joka auttaa heitä työllistymisessä ja sen kautta sopeutumisessa yhteiskuntaan.

Camilla Weurlander, IKEA Suomen henkilöstö- ja kulttuurijohtaja
Impact
Excitement
Replicability
Waiting for the first expert review.

Responses