Act

Ekokampaamo-Parturi Hiusmeri – Ekologiset tuotteet

Products (%)
10

Hiusmeren myymälässä on tarjolla ainoastaan luonnonkosmetiikan tuotteita, joista suurin osa on sertifioitua luonnonkosmetiikkaa.

10% myyntituotteista on zero-waste- tai pakkauksettomia tuotteita. Hiusmeri haluaa tukea myös asiakakasta valitsemaan hiusten ja ihonhoitoon ympäristöystävällisiä tuotteita. Liikkeenomistaja on koulutettu ekokampaaja.

Purpose

Tarkoituksena on pienentää sekä työntkijän omaa, että asiakkaan hiilijalanjälkeä tarjoamalla ympäristöystävällisiä kauneudenhoitotuotteita. Yrittäjä Päivi Takkunen muutti kampaamotoimintansa ekokampaamoksi 2015. Muutokseen vaikuttivat synteettisille kampaamokemikaaleille herkistyminen, sekä ajatus ammatin harjoittamisesta luontoa kunnioittaen.

Results

Kaikki käyttö- ja myyntituotteissa käytettävät raaka-aineet ovat peräisin luonnosta. Ekokampaamolla kaikki pakkausmateriaalit kierrätetään ja ohjaamme asiakkaitakin ostamiensa tuotteiden kierrätyksessä. Myymälän tuotteen valitaan myös kierrätysmahdollisuuksia miettien. Myyntituotteiden valmistajien arvot vaikuttavat myös valintoihin.

Implementation

Myymälässä on jo paljon valikoimaa kotimaisista palashampoista, hoitoaineista ja
ihonhoitotuotteista, jotka on pakattu pahvipakkauksiin. Panostamme tuotevalikoimissa kotimaisiin, lähellä tuotettuihin luonnonkosmetiikan tuotteisiin. Ulkomaiset sarjat ovat tarkoin valittuja, sertifioituja luonnonkosmetiikkasarjoja.

Impact
Excitement
Replicability
Waiting for the first expert review.

Responses