Act

DNA – Omanlainen DNA, kohti monimuotoista työpaikkaa

Employees
1 600

DNA julkaisi monimuotoisuusohjelmansa: diversiteettiä ja inkluusiota edistetään DNA:lla nyt Omanlainen -otsikon alla. Työn sanoittaminen ja avaaminen DNA:laisille heidän itse ideoimilla tavoilla on ollut onnistunut tapa edistää monimuotoisuuden periaatteita DNA:lla.

Purpose

Monimuotoisuuden edistäminen on jokaisen työpaikan tehtävä. DNA sanoitti oman monimuotoisuustarinansa vuonna 2021 ja tarina on julkaistu myös omilla sivuillaan. DNA:n Omanlainen-nettisivuilla pääsee lukemaan DNA näkökulmia monimuotoisuuteen sekä tarkastelemaan DNA:n edistymistä sen tavoitteissa.

Merkittävää tarinan luomisessa on ollut se, että DNA:laisia osallistettiin ensiksi kysellyllä, jonka jälkeen luotiin raati arvioimaan tuloksia. Kyselyn ja raadin kommenttien perusteella luotiin Omanlainen DNA. DNA:lle on myös luotu vapaa-ehtoisten ryhmä kommentoimaan DNA:n monimuotoisuustyön edistymistä sekä ehdottamaan uusia askelia parempaan DEI-työhön.

Results

– Kaiken kaikkiaan DNA:n tavoite on positiivisesti muuttunut, erilaisuudet hyväksyvä, monimuotoinen työyhteisö. DNA on onnistunut edistämään tavoitetta, sillä jopa 93 % (N/A) DNA:laisista kokee, että he voivat tulla töihin sellaisena kuin ovat, ja 85 % (84 %) kokee voivansa edistää uraansa huolimatta taustastaan.

– Monimuotoisuustyön edistäminen on taipunut hienosti osaksi DNA:laisten puhetta ja muitakin kampanjoita. Omanlainen -ajatus on ollut osa osa muun muassa vuotuista työilmapiiriä kohottavaa viikkoa sekä merkittävä osa DNA:n työnantajalupausta “Inhimillinen, omanlainen DNA”.

Implementation

– Omanlainen nettisivut, jossa seurataan DNA:n tavoitteita: https://corporate.dna.fi/vastuullisuus/erinomainen-tyopaikka/omanlainen
– Kaksi sisäistä tilaisuutta Omanlainen -työstä
– Yhteistyö Plan maahanmuuttajanuorten kanssa (tästä Planet Companyllä oma teko)
– Artikkelit Omanlaisuudesta
– Osa DNA:n työnantajalupausta (tästä Planet Companyllä oma teko)

Impact
Excitement
Replicability
Waiting for the first expert review.

Responses