Act

Commu – Vertaisauttamisen työkalu

Participants
3 000

Commu on rakentanut alustan joka mahdollistaa vertaisauttamisen ihmisille. Auttamalla toisiaan parannetaan alueen yhteisöllisyyttä, vähennetään yksinäisyyttä ja parannetaan tasa-arvoa, niin sosiaalisessa kuin taloudellisessa mielessä. Commun tehtävänä on mahdollistaa mahdollisimman helppo tapa auttaa muita ja pyytää apua toisilta.

Purpose

Commun tarkoituksena on edistää muutosta kohti maailmaa, jossa ihmiset ymmärtävät auttamisen arvon. Missiomme on kehittää maailman parhaita työkaluja, joiden avulla ihmiset voivat auttaa toisiaan ja siten hyödyntää auttamista välineenä sosiaalisten ongelmien ratkaisemiseksi ja sosiaalisen pääoman parantamiseksi.

Näemme visiossamme maailman, jossa ihmiset ymmärtävät, miksi auttaminen on paras tapa luoda vahvoja sosiaalisia suhteita. Auttamista käytetään aktiivisesti yhteisöjen ja sosiaalisten verkostojen rakentamiseen ja parantamiseen.

Results

Commussa on tehty jo yli 3000 pyyyntöä tai tarjousta ja näissä ilmoituksissa on myös jo yli 3500 keskustelua. Commussa on muun muassa autettu satoja ihmisiä saamaan ruoka-apua, satoja ukrainalaisia pakolaisia ja kymmeniä yhdistyksiä löytämään vapaaehtoisia.

Implementation

Tehdäksemme visiosta totta, olemme rakentaneet alustan joka tarjoaa kaikki tarvittavat työkalut auttamiseen. Haluamme tarjota alustamme yksityskäyttäjille täysin ilmaiseksi ja tämän mahdollistamme laajentammalla työkalumme yritysten ja yhdistysten käyttöön. Commu tekee auttamisesta helpompaa ja turvallisempaa kuin mikään muu ratkaisu ja kerää yhteen paikkaan sekä naapuriavun, yhdistysten tarpeet ja palvelut, että vapaaehtoisuudesta kiinnostuneet yritykset.

Impact
Excitement
Replicability
Waiting for the first expert review.

Responses

  1. One key feature of the GST system is the ability for businesses to claim input tax credits. This means that businesses can deduct the GST they have paid on their purchases (input tax) from the GST they collect on their sales (output tax) calculate gst in nz. This mechanism helps prevent double taxation and ensures that GST is only paid on the value added at each stage of production.