Act

Pirkanmaan Jätehuolto – Biohaaste

Recycled waste (kg)
1 044
Helsinki
Johannes
Niki
Kangasala
Katri
Lempäälä
Sampo
Sampo
Nokia
Arja
Arja
Mianna
Pälkäne
Mirka
Tampere
Kerttu
Kerttu
Tuula
Tuula
Tuula
Paula
Paula
Marika
Suvi
Ida
Emmi
Havu
Aaron
Annika
Aatos
Jarkko
Aino
Iiris
Vantaa
Kuura
Kuura

Tavoite ja sen toteutuminen

29
Tavoite 1000 osallistujaa

Minäkin lajittelen biojätteet!

Lajittelen biojätteet, koska haluan vähentää ilmastopäästöjä ja saada ravinteet kiertoon. Haasta myös kaverisi tekemään biolupaus.

Read in another language:

Purpose

Kun laitan banaaninkuoret ja leivänkannikat biojätteeseen, niistä tehdään biokaasua ja otetaan talteen ravinteita Pirkanmaan Jätehuollon biolaitoksessa Biomyllyssä. Lue lisää Biomyllystä

En laita biojätteitä sekajätteeseen, koska silloin niitä ei voida kierrättää.

Tiesitkö muuten, että biojätteen lajittelussa on vielä paljon parannettavaa. Viime vuonna tehdyn tutkimuksen mukaan sekajätepussin sisällöstä 34 % on biojätettä. Tehdään yhdessä tähän muutos ja lajitellaan tuo prosentti pienemmäksi.

Results

Kun lajittelen biojätteet, Pirkanmaan Jätehuollon jäteauto käy hakemassa ne Biomyllyyn, jossa niistä tehdää BIG-biokaasua liikenteen käyttöön ja saadaan ravinteita lannoitteiden valmistamiseen. Yhdestä 2 kilon pussillisesta biojätettä saadaan biokaasua, jolla auto kulkee 4 kilometrin matkan ja ravinteita, joiden avulla voidaan kasvattaa rukiit 400 g leipään.

Implementation

Lajittelen biojätteeseen:

  • Ruoantähteet
  • Pilaantuneet elintarvikkeet
  • Kuoret ja perkuujätteet
  • Kahvinporot ja teepussit
  • Talouspaperit ja lautasliinat
  • Kasvit, ruoho ja lehdet

Pakkaan biojätteet biopussiin tai paperipussiin.

Mikä on Planet Company ja mitä tekoon liittyminen tarkoittaa?

Planet Company on alusta, joka tuo kaikki kestävän kehityksen avaintoimijat samalle areenalle; Organisaatiot, kestävän kehityksen asiantuntijat ja muutoksentekijät. Alusta koostuu profiileista (kuten Facebookissa tai LinkedInissä) ja vaikuttavista kestävän kehityksen teoista tai toimenpiteistä, jotka laaja asiantuntijayhteisö on validoinut ja arvioinut.

Liittymällä tekoon rekisteröidyt samalla alustalle yksittäisenä käyttäjänä ja osallistumisesi näkyy omassa Planet -profiilissasi. Jos haluat poistaa osallistumisesi ja tilisi, voit tehdä sen Asetuksissa.

Responses