Act

Bayer – Naisten vapaus valita

Beneficiaries
41 000 000

Naisten perus- ja ihmisoikeuksien toteutumisessa on puutteita erityisesti kehittyvissä maissa. Monet naiset haluaisivat käyttää ehkäisyä, mutta heillä ei ole siihen mahdollisuutta. Jokaisella naisella ja tytöllä kuuluisi olla oikeus vaikuttaa oman elämänsä suuntaan ja siihen, mikä on oikea hetki tulla äidiksi.

Bayer haluaa tuoda heille tämän mahdollisuuden tarjoamalla pääsyn nykyaikaisen ehkäisyn piiriin matalan ja keskitulotason maissa. Bayerin ehkäisyvalmisteita käyttävät jo kymmenet miljoonat naiset matalan ja keskitulon maissa.

Read in another language:

Purpose

Kaikilla naisilla kuuluisi olla vapaus päättää omasta kehostaan ja siitä haluaako tulla äidiksi. Tämän päätöksen tekeminen ei ole kuitenkaan monelle mahdollinen.

Modernin ehkäisyn tarjoaminen parantaa naisten mahdollisuuksia kouluttautua ja käydä töissä kodin ulkopuolella sekä osallistua tasaveroisesti yhteiskunnan kehittämiseen. Naisten terveyden ja perhesuunnittelun edistäminen kehittää myös yhteisöjä vakaammiksi ja tuo vapautta naisten elämään. Ei-toivottujen raskauksien väheneminen luo myös positiivisen ketjureaktion, koska kun lapsiluku on pienempi, niin on enemmän resursseja panostaa esimerkiksi lasten ravintoon ja koulunkäyntiin.

Results

Eri puolilla maailmaa elää YK:n arvioiden mukaan yli 200 miljoonaa hedelmällisessä iässä olevaa naista vailla nykyaikaisia ehkäisykeinoja. Lisäksi yli 20 000 teini-ikäistä tyttöä tulee raskaaksi joka päivä. Bayer haluaa taata 100 miljoonalle naiselle pääsyn nykyaikaisen ehkäisyn piiriin matalan ja keskitulotason maissa vuoteen 2030 mennessä.

Implementation

Bayer lisää ehkäisyvalmisteiden tuotantokapasiteettia sekä sijoittaa myynnistä saadut voitot takaisin perhesuunnitteluun. Lisäksi Bayer on mukana luomassa pitkäaikaisia kumppanuuksia riippumattomien perhesuunnittelupalveluiden kehittämiseksi.

Bayerin Turun tuotantolaitoksella kehitetyt ja valmistetut tuotteet parantavat naisten elämää ympäri maailmaa. Bayerin globaalin kestävän kehityksen tavoitteen ytimessä on tarjota 100 miljoonalle naiselle matalan ja keskitulon maissa nykyaikainen ehkäisy vuoteen 2030 mennessä.

Christiane Temminghoff, toimitusjohtaja, Bayer Nordic
Impact
Excitement
Replicability
Waiting for the first expert review.

Responses