Liikkuminen

 • Matti

  Member
  November 15, 2022 at 15:00

  Se, että kaasuautolla ajaminen on suhteellisen edullista, on myös ympäristölle hyvä. #Gasum´n tuottama biokaasu on täysin uusiutuva ja ympäristöystävällinen polttoaine, jolla voidaan vähentää koko elinkaarenaikaisia kasvihuonekaasupäästöjä jopa 90 % fossiilisen polttoaineen käyttöön verrattuna.

  • This reply was modified 1 year, 8 months ago by  Matti.
 • Fia

  Member
  November 28, 2022 at 22:04

  Bioetanoli on autoilussa bensiinin korvaava vähäpäästöisempi valinta. Bioetanoli on biojätteestä valmistettu kotimainen ja ympäristöystävällinen tuote. Biojäte menee hyötykäyttöön ja jatkojalostukseen, minkä johdosta vältytään jätteenpoltosta aiheutuvilta hiilidioksidipäästöiltä.

  Jätteistä ja tähteistä valmistettu etanoli on lähes hiilineutraalia, sillä biopolttoaineista vapautuvat hiilidioksidipäästöt ovat osa luonnon omaa hiilikiertoa.

  Motivan mukaan jätepohjaisen bioetanolin osuus vähentää korkeaseosetanolipolttoaineen fossiilisia hiilidioksidipäästöjä parhaimmillaan lähes 80 prosenttia. Etanolikäyttöisellä autolla ajaminen polttomoottoriauton sijaan pienentää kuskin hiilijalanjälkeä 16,5 prosenttia vuodessa. 🚗🚙🚕

Log in to reply.