Act

Veritas – 83% pienempi hiilijalanjälki suorissa kiinteistösijoituksissa

Reduced CO2e (tCO2e)
3 148

Veritas Eläkevakuutus on vähentänyt suorien kiinteistösijoitustensa hiilidioksidipäästöjä 83% vuoden 2019 tasoon verrattuna. Vähennykset toteutettiin siirtymällä uusiutuviin sähkö- ja lämmitysenergiaratkaisuihin sekä hyödyntämällä maalämpöä ja aurinkopaneeleja.

Purpose

Kiinteistöjen osuus Suomen energiankulutuksesta on yli 30 prosenttia ja energiankulutuksesta aiheutuu merkittävästi päästöjä. Kiinteistöjen osalta merkittävin päästövähennyspotentiaali onkin energiaratkaisuissa, kuten sähkö- ja lämmitysenergiassa, jotka on mahdollista vaihtaa uusiutuviin vaihtoehtoihin.

Hallinnoimme tällä hetkellä yli neljän miljardin euron arvoista sijoitussalkkua ja eläkevarat sijoitamme tuottavasti, turvaavasti ja vastuullisesti. Sijoituksista noin 15 prosenttia on kiinteistösijoituksia. Kiinteistösalkku koostuu pääosin toimisto-, asuin- ja liiketiloista, joista suurin osa sijaitsee pääkaupunkiseudulla sekä Turussa.

Veritas on liittynyt kiinteistöalan energiatehokkuussopimukseen ja sitoutunut näin tehostamaan energiankäyttöä. Tavoitteenamme on saada kaikki omistamamme kiinteistöt hiilineutraaleiksi vuoteen 2030 mennessä.

Results

Veritaksen suorien kiinteistösijoituksen päästöt ovat vähentyneet yhteensä 83% vuoden 2019 tasosta. Päästöjen vähennys kahden vuoden aikana yhteensä on noin -3148 tCO2.

Veritaksen suorien kiinteistösijoitusten päästöt
vuonna 2019: 3800 tCO2
vuonna 2020: 2052 tCO2
vuonna 2021: n. 652 tCO2

Implementation

Päästöjen vähennys toteutettiin muuttamalla sähkö- ja lämmitysenergia uusiutuviksi kaikkii kohteisiin, mihin se on saatavilla. Tämän lisäksi hyödynnettiin maalämpöä kahdessa kohteessa sekä aurinkopaneeleita yhteensä neljässä kohteessa.

Päästöjen vähennys jatkuu edelleen: parhaillaan teemme esimerkiksi Turussa energiasäästöhanketta, jonka seurauksena lämmönkulutus vähenee. Tulemme erilaisin pumpputekniikoin vähentämään kaukolämmön osuutta merkittävästi.

Impact
Excitement
Replicability
Waiting for the first expert review.

Responses