Social
Community Involvement

R-kioski – Ärrä tekee hyvää urheilussa -ohjelma

R-kioski tukee vuoden 2021 aikana 10 urheilijaa omassa lajissaan yhteensä 30 000 eurolla.

People
10
Total impact 10 See all »
People
10
Total impact 10 See all »
Share this Act and help it spread
Help this Act to spread by sharing it on Facebook, Twitter, or LinkedIn.
Invite an organization
Invite an organization to do this Act
0
Organizations invited
Impact
Excitement
Replicability
Approved by experts

Purpose

Mediassa on ollut viime vuosina paljon esillä urheilijoiden puute sponsoreista ja vähäisestä tuesta. Kaikki suomalaiset eivät pysty harrastamaan haluamaansa lajia täysipainoisesti johtuen kalliista kustannuksista. Myös suurin osa kilpa- ja jopa ammattiurheilijoista elää usein todella kurinalaisesti ja samalla tasapainoillen rahan riittävyyden sekä sitoutuneen harjoittelun ja oheistoimintojen välillä. R-kioskilla haluamme kantaa kortemme kekoon ja tuemme vuoden 2021 aikana 10 urheilijaa omassa lajissaan yhteensä 30 000 eurolla. Rahallisen tuen lisäksi halusimme tuoda näkyväksi urheilijoiden taloudelliset haasteet.

Results

R-kioski valitsi avoimen haun kautta ja yli tuhannen hakemuksen joukosta uuteen talliinsa kymmenen urheilijaa. Hakemuksien määrä ylitti odotuksemme, ja saadun palautteen vuoksi R-kioski päätyikin valitsemaan 5–8 urheilijan sijaan joukkueeseensa kymmenen henkilöä. Ärrän joukkueessa on kattava läpileikkaus suomalaisesta urheilukentästä, niin maantieteellisesti kuin lajien kirjonkin osalta.

Rahallisen tuen lisäksi pystymme tarjoamaan urheilijoille näkyvyyttä, sillä seuraamme heidän matkaansa läpi vuoden eri kanavissamme. Toivomme, että tunnettuuden lisääntyminen toisi myös valituille urheilijoille uusia sponsorointimahdollisuuksia.

Implementation

Ärrän joukkueeseen pystyi hakemaan mukaan minkä tahansa lajinsa edustajaa, oli kyseessä sitten kiipeilijä, ratakelaaja, keihäänheittäjä tai karting-kuski. Hakijan tasolla ei sinänsä ollut merkitystä – oliko kyseessä nouseva kyky tai jo paikkansa vakiinnuttanut tähti.

Haku Ärrän joukkueeseen oli käynnissä verkossa kaikille yli 16-vuotiaille omaan lajiinsa intohimoisesti suhtautuville urheilijoille. Toivoimme hakemuksia kaikilta omaan lajiinsa intohimoisesti suhtautuvilta urheilijoilta ja yksi tärkeimmistä valintakriteereistämme oli urheilun mahdollistama riemu henkilölle. Joukkueessamme oli yhtä lailla tilaa niin juuri uransa aloittaneelle dods-hyppääjälle kuin Finlandia-hiihtoon 60. kertaa osallistuvalle senioriurheilijallekin. Tavoitteena oli muodostaa joukkue, joka edustaa mahdollisimman hyvin urheilukenttämme koko moninaisuutta.

Yhteistyö valittujen urheilijoiden kanssa alkoi heti alkuvuodesta 2021.

The People's Voice

No comments yet

Other Community Involvement Planet Acts

Partners