Social
Community Involvement

Pirkanmaan Jätehuolto Oy – Roska-akatemia

Roska-akatemia on Pirkanmaan Jätehuollon tarjoamaa maksutonta ympäristökasvatusta ja neuvontaa toimialueen lähes puolelle miljoonalle asukkaalle. Akatemiassa on tarjolla pelejä, videoita, oppaita, tekemistä ja tietopaketteja lajittelusta ja vastuullisesta kuluttamisesta. Opintomatkan voi aloittaa perheen pienimmistä ja siirtyä vähitellen Roska-akatemian mestaritasolle.

People participated
87 000
Total impact 87 000 See all »
People participated
87 000
Total impact 87 000 See all »
Share this Act and help it spread
Help this Act to spread by sharing it on Facebook, Twitter, or LinkedIn.
Invite an organization
Invite an organization to do this Act
0
Organizations invited
Impact
Excitement
Replicability
Approved by experts

Roska-akatemia on kierrätystiedon aarrearkku. Sieltä löytyy jokaiselle jotain: Mielenkiintoisia videoita ja pelejä kaikenikäisille sekä ohjeita ja oppaita lajitteluun.

Päivi Koro, ympäristökouluttaja

Purpose

Ympäristökasvatuksen päämääränä on kestävä kehitys ja elämäntapa. Ympäristökasvatus edistää kestävää elämäntapaa ja lisää ympärillään ympäristöherkkyyttä ja -tuntemusta mikä muovaa ihmisten toimintamalleja ja kulutustottumuksia esimerkiksi jätteenlajittelun ja kierrätyksen parissa. Jotta alueen jätehuolto toimisi mahdollisimman tehokkaasti ja jätteen uudelleenkäyttö materiaalina ja energiana voidaan maksimoida, tulee kansalaisten olla tietoisia ja motivoituneita toimimaan kestävän kehityksen mukaisesti.

Results

Roska-akatemia tukee tavoitetta kasvattaa lapsista ja nuorista elintavoiltaan ympäristövastuullisia, vahvistaa lasten ja nuorten luontosuhdetta, antaa valmiuksia elämänarvojen pohdintaan ja ohjaa kestävään elämäntapaan. Pelillistämisen keinoin annetaan lajitteluneuvontaa, tuodaan tietoa jätteenkäsittelystä ja innostetaan erityisesti lapsia ajattelemaan vihreällä tavalla. Maksuttomat verkko-opintomateriaalit ovat kaikkien nähtävillä ja vapaassa käytössä.

Implementation

Roska-akatemia on Pirkanmaan Jätehuollon tekemä ympäristökasvatusta tukeva sivusto ja tietopankki. Roska-akatemia löytyy Pirkanmaan Jätehuollon sivuilta ja se on kaikkien käytettävissä. Roska-akatemia sisältää pelejä, videoita, oppaita, tekemistä ja tietopaketteja lajittelusta ja vastuullisesta kuluttamisesta.

Roska-akatemia on jaettu useampaan osa-alueeseen ja kohdennettu useampaan eri ikäryhmään: päiväkoti-ikäisiin, alakouluun, yläkouluun ja kaikenikäisille. Akatemia sisältää myös materiaalit syventäviin opintoihin ja Lajittelun ABC:n. Voit siis aloittaa oman opintomatkasi perheen pienimmistä ja siirtyä vähitellen Roska-akatemian mestaritasolle.

Pirkanmaan Jätehuollolta voi myös lainata pirkanmaalaisille päiväkodeille Kierrätysseikkailupelin tai tilata 1.-2. luokkalaisille maksuttoman Bioman -musiikkiteatteriesityksen.

 

The People's Voice

No comments yet

Other Community Involvement Planet Acts

Partners