Act

Pirkanmaan Jätehuolto Oy – Roska-akatemia

Participants
87 000

Roska-akatemia on Pirkanmaan Jätehuollon tarjoamaa maksutonta ympäristökasvatusta ja neuvontaa toimialueen lähes puolelle miljoonalle asukkaalle. Akatemiassa on tarjolla pelejä, videoita, oppaita, tekemistä ja tietopaketteja lajittelusta ja vastuullisesta kuluttamisesta. Opintomatkan voi aloittaa perheen pienimmistä ja siirtyä vähitellen Roska-akatemian mestaritasolle.

Read in another language:

Purpose

Ympäristökasvatuksen päämääränä on kestävä kehitys ja elämäntapa. Ympäristökasvatus edistää kestävää elämäntapaa ja lisää ympärillään ympäristöherkkyyttä ja -tuntemusta, mikä muovaa ihmisten toimintamalleja ja kulutustottumuksia esimerkiksi jätteenlajittelun ja kierrätyksen parissa. Jotta alueen jätehuolto toimisi mahdollisimman tehokkaasti ja jätteen uudelleenkäyttö materiaalina ja energiana voidaan maksimoida, tulee asukkaiden olla tietoisia ja motivoituneita toimimaan kestävän kehityksen mukaisesti.

Results

Roska-akatemia tukee tavoitetta kasvattaa lapsista ja nuorista elintavoiltaan ympäristövastuullisia, vahvistaa lasten ja nuorten luontosuhdetta, antaa valmiuksia elämänarvojen pohdintaan ja ohjata kestävään elämäntapaan. Roska-akatemiassa myös aikuiset voivat kouluttautua kierrätyskingeiksi. Pelillistämisen keinoin annetaan lajitteluneuvontaa, tuodaan tietoa jätteenkäsittelystä ja innostetaan ihmisiä ajattelemaan vihreällä tavalla. Maksuttomat verkko-opintomateriaalit ovat kaikkien nähtävillä ja vapaassa käytössä. 

Implementation

Roska-akatemia on Pirkanmaan Jätehuollon tekemä ympäristökasvatusta tukeva sivusto ja tietopankki. Roska-akatemia löytyy Pirkanmaan Jätehuollon sivuilta ja se on kaikkien käytettävissä. Roska-akatemia sisältää pelejä, videoita, oppaita, tekemistä ja tietopaketteja lajittelusta ja vastuullisesta kuluttamisesta. Lajitteluhakupalvelusta löydät vastauksen jokaiseen jätepulmaan.

Roska-akatemia on jaettu useampaan osa-alueeseen ja kohdennettu useampaan eri ikäryhmään: päiväkoti-ikäisiin, alakouluun, yläkouluun ja kaikenikäisille. Akatemia sisältää myös materiaalit syventäviin opintoihin ja Lajittelun ABC:n. Voit siis aloittaa oman opintomatkasi perheen pienimmistä ja siirtyä vähitellen Roska-akatemian mestaritasolle.

Esimerkkejä Roska-akatemiasta

Tulostettavat lajittelupelikortit
Biotähti-peli
– Kierrätyskingi-peli
– Nuorten tekemät Roskapätkä-lyhytelokuvat
Lajittele.se-hakupalvelu
– Bioman-musiikkiteatteriesitys

Roska-akatemia on kierrätystiedon aarrearkku. Sieltä löytyy jokaiselle jotain: Mielenkiintoisia videoita ja pelejä kaikenikäisille sekä ohjeita ja oppaita lajitteluun.

Päivi Koro, ympäristökouluttaja
Impact
Excitement
Replicability
Waiting for the first expert review.

Responses