Act

Kipinä Software – Kipinäläisten ja yhteistyökumppaneiden lentojen kompensointi Compensate -palvelulla

Compensated CO2e (tCO2e)
23

Kipinä kompensoi yhteistyökumppaneiden ja työntekijöiden työmatkalennoista aiheutuvat hiilidioksidipäästöt Compensate-palvelun avulla.

Purpose

Kipinä lähti kevällä 2022 tukemaan Beachvolley -pelaaja Niina Ahtiaisen uraa ja matkaa kohti Pariisin olympialaisia. Kestävä kehitys ja vastuullisuus ovat sekä Kipinälle että Niinalle tärkeitä arvoja. Osana yhteistä matkaa Kipinä kompensoi Niinan pelimatkojen lennot Compensate -palvelun kautta. Kipinä kompensoi myös omien työntekijöidensä työmatkalennot sekä asiakkaiden ja kumppanien lennot Kipinän tilaisuuksiin. Kipinä sitoutuu kompensoimaan myös jatkossa kaikki sponsorointitoimintaan ja liiketoimintaan liittyvät lennot.

Results

Niina on päässyt osallistumaan kansainvälisiin Elite & MM-tason beachvolleyturnauksiin menestyksekkäästi sponsoroinnin tuella, ja matkustaminen on kompensoitu tinkimättömästi Compensate-palvelulla. Myös kipinäläisten työmatkat sekä asiakkaiden matkat Kipinän tilaisuuksiin on kompensoitu vastuullisuuslupauksen mukaisesti.

Tähän mennessä Kipinä on kompensoinut lentojen hiilidioksidipäästöjä 23 082 kgCO2 edestä. Se vastaa hiilijalanjäljeltään 420 neliömetrin sademetsän suojelua tai 104 918 kilometrin matkaa polttomoottoriautolla.

Implementation

Kipinä on kompensoinut sponsorointikumppanin Niina Ahtiaisen lennot. Käytännössä Kipinä saa Niinan managerilta Sanna Valkeajärveltä tiedon Niinan tulevista lennoista n. 3kk välein ja lennot kompensoidaan tämän pohjalta. Mahdolliset muutokset suunnitelmissa huomioidaan. Kipinä kompensoi myös muut liiketoimintaan liittyvät lennot, mm. talvella 2023 Kipinä Business Levi -asiakastilaisuuteen osallistuneiden lennot.

Lentojen kompensointi Compensate-palvelun kautta ottaa huomioon kaikki lentomatkan aiheuttamat ilmastovaikutukset. Kaikki kompensaatiovarat ohjataan hiilensidontahankkeisiin, joiden ympäristövaikutukset on todennettu. Kompensointi tapahtuu hiilikrediittejä ostamalla, ja ostettujen krediittien perusteella varmistetaan, että ilmakehästä poistetun hiilidioksidin määrä todella vastaa aiheutettuja hiilidioksidipäästöjä. Compensate ylikompensoi ilmastovaikutukset, jotta voidaan varmistaa riittävä hiilensidonta. Compensaten hiilensidontahankkeet vaikuttavat nettopositiivisesti ympäristön lisäksi myös luonnon monimuotoisuuteen, sosiaaliseen oikeudenmukaisuuteen ja ihmisoikeuksiin. Compensaten portfolioon sisältyvät hankkeet tukevat kaikkia 17 YK:n kestävän kehityksen tavoitteita (SDGs).

Lue lisää:

Urheilijana osana yhteisöä – Kipinä x Niina Ahtiainen
Kipinä mukana Niinan matkalla kohti Olympialaisia
Niinan terveiset kisamatkalta
Compensaten flight compensation

Haluan omalta osaltani tehdä valintoja kestävän kehityksen eteen ja myös mä uskon, että jokainen voi vaikuttaa ihan pienilläkin teoilla. Meillä kun on vain yksi maapallo niin tehdään hyviä asioita sen eteen 🌍. Kipinä Software mun kumppanina on vastuullinen toimija ja he uskovat tekemiseen; pienien asioiden tekeminen kestävän kehityksen eteen on parempi kuin ei mitään ja pienet teot on polku kohti isompia. Tuntuu kivalta kun oma kumppani kompensoi kaikki mun kisakauden lennot Compensaten kautta. Tehdään kaikki niitä pieniä tekoja ja hyviä valintoja 🌱.

Niina Ahtiainen
Impact
Excitement
Replicability
Project Director, Sustainable Everyday Life at Sitra
Markus Terho
Review

Compensating flight emissions is a good first step to lower the climate impact of travel, however it is important to first consider ways to reduce unavoidable travel to a minimum, then consider alternative, lower impact, means of travel and only when the two beforementioned options have been exhausted and flying remains the only viable option, then compensate your travel related emissions through a trusted compensation service.

About Markus
A corporate responsibility veteran, with over two decades in the industry. He has held several notable positions, among them, he has served as the global sustainability chief at Nokia. There he has managed global corporate responsibility activities, environmental and social responsibility, social investment portfolios as well as disaster relief and charity donations.

Responses