Act

Globe Hope – VALO-kassi tukemaan Ukrainan lapsia ja perheitä

Donations (€)
24 335

Ukrainaa tukeva VALO-kassi tehdään yhteistyössä ompelijoiden ja materiaalitoimittajien kanssa. Kaikki materiaalit, kankaat ja ompelutyö on lahjoitettu. 100 % jokaisesta myydystä Ukraina-laukusta saaduista tuotoista lahjoitetaan Ukrainan lapsille ja perheille Pelastakaa Lapset -järjestön kautta. 

Purpose

Juuri nyt ukrainalaislapset ja -perheet ovat vaarassa haavoittua, saada traumoja ja joutua siirtymään kotiseudultaan. Pelastakaa Lapset -järjestö auttaa ukrainalaisia lapsia tarjoamalla vaatteita, suojaa, ruokaa ja etsimällä kadonneita perheenjäseniä. Tukea annetaan perusterveydenhuollossa jakamalla hygieniatarvikkeita perheille ja terveydenhuollon työntekijöille. Lapset ja perheet tarvitsevat psykologista tukea Ukrainassa ja naapurimaissa, jotta he voivat toipua traumaattisista kokemuksista. Pelastakaa Lapset tarjoaa monenlaista tukea sitä tarvitseville. 

Globe Hopen tavoitteena oli kerätä vähintään 10 000 euroa Pelastakaa Lapset -järjestölle kangaskasseja myymällä. Tavoitteenamme on luoda yhteisön solidaarisuuden osoitus Ukrainan kansalle. Ukraina-kassi maksaa 25 euroa, ja tuotto lahjoitetaan kokonaisuudessaan Pelastakaa Lapset -järjestölle Ukrainan konfliktista kärsiville lapsille ja perheille. Globe Hope on kerännyt 1.2.2022-31.8.2023 aikana jo 24 334,7 euroa suoraan sitä eniten tarvitseville.  Ukrainan sota ja ukrainalaisten hätä ovat koskettaneet meitä kaikkia jo vuoden ajan. Heti sodan alkamisen jälkeen me Globe Hopessa mietimme, mitä voisimme tehdä Ukrainan tukemiseksi kriisin keskellä. Mietimme, mitä teemme parhaiten ja miten voimme auttaa. Syntyi ajatus Ukrainan lipun väreissä olevasta Ukraina-kassista. Päädyimme kangaskassiin, joka on kaikkien saatavilla, helppo kantaa mukana ja osoittaa solidaarisuutta Ukrainaa kohtaan. 

Results

Globe Hopen tavoitteena oli kerätä vähintään 10 000 euroa Pelastakaa Lapset -järjestölle kangaskasseja myymällä. Tavoitteenamme on luoda yhteisön solidaarisuuden osoitus Ukrainan kansalle. Ukraina-kassi maksaa 25 euroa, ja tuotto lahjoitetaan kokonaisuudessaan Pelastakaa Lapset -järjestölle Ukrainan konfliktista kärsiville lapsille ja perheille.

Globe Hope on kerännyt 1.2.2022-31.8.2023 aikana jo 24 334,7 euroa suoraan sitä eniten tarvitseville.  

Implementation

Otimme yhteyttä potentiaalisiin materiaalitoimittajiin ja ompelijoihin, tiedustellen heiltä kiinnostusta osallistua vapaaehtoisesti hyväntekeväisyystyöhön. Heti helmikuun 2022 lopun ensimmäisenä viikonloppuna saimme valtavan positiivisen vastaanoton, kun eri osaajia liittyi nopeasti mukaan. Olimme erityisen ilahtuneita siitä, että yhteistyökumppanimme innostuivat välittömästi ajatuksesta, että myös pienillä teoilla on nyt suuri merkitys.

Ukrainaa tukevan VALO-kassin materiaalina käytettiin lahjoituskankaita, jotka saimme työvaatemateriaalien muodossa.

Lisätietoja: Valoa Ukrainalle kassi

Impact
Excitement
Replicability
Waiting for the first expert review.

Responses