Social
Health and Well-being

F-Liiga – The most moving League

F-liigan Vastuullinen. -ohjelman lasten ja nuoren liikuttamiseen ja yhteisöllisyyden edistämiseksi kohdetuvat toimet. F-liiga on valtakunnallinen liikuttaja ja seurat yhteisöjensä sydämiä.

Number of people participated
54 000
Total impact 57 261 See all »
Number of people participated
54 000
Total impact 57 261 See all »
Share the Planet Act and help it spread
Anyone with a social media account can help boost visibility of this action by sharing on Facebook, Twitter, or LinkedIn.
Challenge a company
Challenge a company to join this action
0
Companies challenged
Project Director, Sustainable Everyday Life at Sitra
Markus Terho
Impact
Excitement
Replicability
About Markus
A corporate responsibility veteran, with over two decades in the industry. He has held several notable positions, among them, he has served as the global sustainability chief at Nokia. There he has managed global corporate responsibility activities, environmental and social responsibility, social investment portfolios as well as disaster relief and charity donations.
Review

This Planet act shows how sports clubs can inspire people beyond their own members to improve their well-being in multiple ways by offering theme based concepts that involve people as active contributors and participants. This act has limited scalability as it requires an organizational model and the support of large number of volunteers.

Impact
Excitement
Replicability

Purpose

UKK instituutin mukaan Liikkumattomuuden hinta yhteiskunnalle on 3200 – 7500 miljoonaa euroa. F-liigan missiona on Vastuullinen. -ohjelman kautta edistää yhteisöllisyyttä sekä saada ihmiset liikkeelle ja tunteiden valtaan. Edustamme Suomen harrastetuimpiin lajeihin kuuluvan salibandyn huippua esikuvineen ja inspiroivine temppuineen sekä sen suurimpia seuroja lasten ja nuorten hyvinvoinnin ja henkisen kasvun edistäjinä.

Lisäämme liikettä ja edistämme yhteisöllisyyttä luomalla onnistumisen kokemuksia aina huipulta lapsiin ja nuoriin asti. Taistelemme liikkumattomuutta vastaan, kannustamme ja inspiroimme yli 15 000 harrastajaa ja yli 125 000 ottelukävijää, joita seurat liikuttavat emotionaalisesti ja fyysisesti sekä joille luodaan ikimuistettavia kohtaamisia ja hetkiä.

Seuratoiminnassa on mukana yli 150 seuratyöntekijää ja yli 2500 vapaaehtoista.

Results

Liikutamme yli 30 joukkueen voimin 800 pelaajaa ja 15 000 harrastajaa, joista yli 10 000 harrastajaa on lapsia tai nuoria. Tavoitteemme on yhdessä lisätä harrastajien määrää yli 20 000 harrastajaan ja yli 150 000 ottelussa kävijään. Ennen Covid -rajoituksia otteluissa miesten sarjassa kävi 110 000 kävijää ja naisten yli 17 000.

Tavoitteemme on inspiroida kävijöitä edistämään fyysistä ja henkistä hyvinvointiaan erilaisten liikunnallisten konseptien, yhteisöllisten toimien (esimerkiksi. liikuntavälinekeräykset) ja viestinnällisten kampanjoiden avulla (esimerkiksi lajin ilmaiskokeiluviikot). Kouluvierailujen avulla on tavoitettu jopa yli 47 000 oppilasta ja liikunnallisten tapahtumien yli 7000 osallistujaa.

Implementation

Seurojen kanssa sovitaan kevään aikana yhteiset tapahtumat ja teemat, jotka toteutetaan. Haasteena voidaan nähdä ilmaistapahtumien kävijämäärien arvointi, jolloin tapahtumat pyritään rakentamaan sellaiseksi, että niiden kävijämäärät pystytään samaan mahdollisimman tarkoiksi.

Haasteena on varmasti sopia yhteiset temaat ja tapahtumat Vastuullinen. -ohjelman alle. Kaikki seurat eivät mittaa toimiensa tuloksia, joten luomme yhtenäisiä käytäntöjä ja tapoja vaikuttavuuden mittaamiseksi.

The People's Voice

No comments yet.