Social
Transparency

EMU Growth Partners – palkka-avoimuudella tasa-arvoisuutta työyhteisöön

Haluamme nostaa toimialamme ja sillä työskentelevien ihmisten työn arvostusta tuomalla palkkauksen läpinäkyväksi niin nykyisille kuin tuleville työntekijöillemme. EMUlle on tärkeää vastuullisena yrityksenä taata ihmisille tasa-arvoinen työpaikka, jossa kaikilla on mahdollisuus tasa-arvoiseen palkkaan samankaltaisen osaamis- ja koulutustason sekä kokemuksen perusteella.

Employees
82
Total impact 0 See all »
Employees
82
Total impact 0 See all »
Share the Planet Act and help it spread
Anyone with a social media account can help boost visibility of this action by sharing on Facebook, Twitter, or LinkedIn.
Challenge a company
Challenge a company to join this action
1
Companies challenged
Project Director, Sustainable Everyday Life at Sitra
Markus Terho
Impact
Excitement
Replicability
About Markus
A corporate responsibility veteran, with over two decades in the industry. He has held several notable positions, among them, he has served as the global sustainability chief at Nokia. There he has managed global corporate responsibility activities, environmental and social responsibility, social investment portfolios as well as disaster relief and charity donations.
Review

This Planet act shows how a simple principle and transparent communication can quickly increase equality and fair treatment of employees. This act can be scaled to any organization, but requires co-operation from leadership, HR, accounting and communication functions.

Impact
Excitement
Replicability

Purpose

Halu saada palkat näkyviksi on tullut suoraan henkilöstöltämme. Palkkauksemme ei ole kiinni neuvottelutaidoista, sukupuolesta, iästä tai työskentelypaikkakunnasta, vaan maksamme tietystä positiosta ennalta määritellyn palkkahaarukan mukaisen korvauksen.

Olemme tuoneet palkkahaarukan näkyville myös työpaikkailmoituksiimme ja saaneet tästä hyvää palautetta. Palkasta ja koko roolin vaativuudesta on helpompaa käydä keskustelua, sillä hakijat tietävät missä kokoluokassa palkan suhteen liikutaan.

Results

Palkka-avoimuudella pyrimme lisäämään toimialallamme työskentelevien ammattilaisten työn arvostusta sekä vaalimme avointa ja läpinäkyvää kulttuuria. Haluamme lisätä nykyisten työntekijöidemme työtyytyväisyyttä, sillä työntekijämme ovat tärkein voimavaramme. Myös urakehityksen hahmottaminen on työntekijöillemme helpompaa, kun roolit ja palkkaus on selkeästi avattu.

Implementation

Palkka-avoimuuden ensiaskelilla määrittelimme eri tehtävien roolitukset, nimikkeet ja näiden vastuut. Tämän jälkeen muodostimme rooleja vastaavat palkkahaarukat ja kommunikoimme asian henkilöstöllemme yhteisessä infotilaisuudessa. Palkkoihin liittyvät käytännöt ovat kaikille työntekijöille näkyvillä intranetissä ja käymme ne läpi myös uusien työntekijöiden perehdytyksessä. Lisäsimme palkkahaarukan myös työpaikkailmoituksiimme. Tarkistamme palkkamallin vuoden välein työehtosopimus muutosten yhteydessä.

The People's Voice

No comments yet.