Environment
Biodiversity

Ekomatkaajat – Askeleet, jotka pelastavat merikilpikonnia

Auringon noustessa saaren autioilla hiekkarannoilla kävelee vapaaehtoistyöntekijöitä merikilpikonnanpesiä etsien. Tällöin nähdään, onko uhanalainen kilpikonna käynyt munimassa yön aikana. Munat siirretään keinohautomoon, jossa ne kehittyvät turvallisissa olosuhteissa. Keskimäärin vapaaehtoinen viettää kohteessa 12 päivää, jonka aikana hän kävelee kilpikonnien hyväksi 125 km eli keskimäärin 10,5 km/ päivä. Tämä tekee noin 185000 askelta 12 päivässä.

People
3 700 000
Total impact 0 See all »
People
3 700 000
Total impact 0 See all »
Share the Planet Act and help it spread
Anyone with a social media account can help boost visibility of this action by sharing on Facebook, Twitter, or LinkedIn.
Challenge a company
Challenge a company to join this action
0
Companies challenged
Approved by experts
Impact
Excitement
Replicability

Purpose

Merikilpikonnien tutkimus on pitkän ajan työtä ja jatkuvuus on tärkeää. Pitkät kävelylenkit saaren upeilla hiekkarannoilla merikilpikonnanpesiä etsien ovat tärkeä osa työtä. Saaren länsiosassa sijaitsee 15 kilometriä pitkä lähes autio ranta, jolla merikilpikonnat pesivät. Merikilpikonnien pesintäluvut Thaimaassa ovat laskeneet huomattavasti viimeisen 20 vuoden aikana. Aikanaan kyläläiset keräsivät kilpikonnanmunia. Nykyään he ovat mukana kilpikonnien suojelutyössä yhteistyössä vapaaehtoisten ja kansalaisjärjestön kanssa.

Results

Vielä 1970- ja 1980-luvuilla Phra Thongin saari oli tärkeä etelänbastardikilpikonnan pesintäalue ja pesiä oli silloin satoja. Kun itse lähdin mukaan Ekomatkaajien toimintaan vuonna 2017, kaudella 2017 – 2018 vain muutama kilpikonna kävi munimassa rannalle. Kaudella 2018 – 2019 yksikään kilpikonna ei käynyt munimassa rannalle, joka on huolestuttavaa. Yksi kilpikonna kuitenkin kävi rannalla pariin otteeseen ja sen jäljet nähtiin rannalla. Kaudella 2019 – 2020 yksi merikilpikonna muni rannalle, samoin kaudella 2020 – 2021 seurataan nyt tiiviisti pesää, jossa on kilpikonnan munia. Tämä kohde on ikävä esimerkki siitä, mitä uhanalaisille kilpikonnille maailmalla tapahtuu. Merikilpikonnien katoaminen olisi menetys sekä ihmisten, että ympäristön kannalta. Niillä on elinympäristössään tärkeä merkitys, joka vaikuttaa moniin muihinkin lajeihin.

Implementation

Thaimaan Phra Thongin kohde sopii hyväkuntoisille aikuisille, jotka jaksavat kävellä paljain varpain pitkiä matkoja upottavalla hiekkarannalla.
Kohteessa on todella paljon kävelyä pitkillä autioilla hiekkarannoilla. Eniten tarvitaan vapaaehtoisia, jotka kykenevät kävelemään yli 10 km rannalla päivittäin. Aamuisin kävellään 5 km pituinen ranta upottavassa rantahiekassa auringon noustessa. Paluumatka kävellään kovalla hiekalla auringon jo porottaessa kuumana. Päivittäin tulee helposti käveltyä n. 10 – 15 km.

The People's Voice

No comments yet.