Social
Equality and Diversity

VTT – Mukana YK:n Global Compact -yritysvastuualoitteessa

Teknologian tutkimuskeskus VTT on vuoden 2021 alussa liittynyt mukaan YK:n Global Compact -yritysvastuualoitteeseen. Vastuullisten tutkimusratkaisujen kehittäminen on VTT:n vastuullisuuden ydin, minkä lisäksi oman toiminnan tulee olla kestävää ja sen vaikutusten tehdä ympäristöön positiivinen kädenjälki.

No value
Total impact 0 See all »
No value
Total impact 0 See all »
Share this Act and help it spread
Help this Act to spread by sharing it on Facebook, Twitter, or LinkedIn.
Invite an organization
Invite an organization to do this Act
0
Organizations invited
Claim this Act
Is this your company's Act? Sign up and claim this Act to make it yours.

Purpose

YK:n Global Compact -aloitteen periaatteet perustuvat seuraavien yleismaailmallisten periaatteiden kanssa:

  • YK:n Ihmisoikeuksien yleismaailmallinen julistus
  • ILO:n Työelämän perusperiaatteita ja -oikeuksia koskeva julistus
  • YK:n Rion ympäristöä ja kehitystä koskeva julistus
  • YK:n Korruption vastainen yleissopimus

YK:n Global Compact -aloitteeseen sitoutuneet organisaatiot sitoutuvat omaksumaan, tukemaan ja toteuttamaan omassa vaikutuspiirissään näitä ihmisoikeuksiin, työelämän periaatteisiin, ympäristöön ja korruption vastaiseen toimintaan liittyviä perusarvoja.

Results

YK:n Global Compact on maailman suurin yritysvastuualoite. Siihen on liittynyt globaalisti lähes 15 000 yritystä ja organisaatiota, jotka sitoutuvat kehittämään liiketoimintaansa yhä vastuullisemmaksi.

VTT:llä tutkimusratkaisujen ja innovaatioiden kestävyys ja vastuullisuus ovat perusperiaate, ja lisäksi oman toiminnan kestävyys on asia, jota halutaan kehittää alinomaa.

VTT on halunnut kytkeä yritysvastuutyön Global Compact -aloitteeseen, koska se on maailmanlaajuinen, monipuolinen ja tunnettu yritysvastuun kirittäjä. VTT:n tehtävä on auttaa yrityksiä ja yhteiskuntaa kohti kestävää kasvua, joten he allekirjoittavat Global Compactin periaatteet täysin.

Implementation

Global Compact -aloite sisältää kymmenen ihmisoikeuksiin, työelämään, ympäristöön ja korruption kitkemiseen liittyvää periaatetta.

Ne täyttyvät Teknologian tutkimuskeskus VTT:n toiminnassa, eli on aika kiriä yhä paremmaksi: ”Vastuullisuus on tärkeä osa päivitettyä strategiaamme. Yksi päävalinnoistamme on, että edistämme aina kestävää liiketoimintaa. Ei riitä, että toiminnallamme ei ole negatiivisia ympäristö- tai muita vaikutuksia, vaan on pyrittävä positiiviseen kädenjälkeen. Tämä on tavoitteemme myös ratkaisuissa, joita asiakkaille kehitämme.” sanoo liiketoiminta-alueen johtaja Jussi Manninen. “Kestävyys ja vastuullisuus pitää ottaa huomioon jokaisen projektin suunnittelussa, ja rahoittajilta edellytetään eettistä toimintaa.”

Partners