Environment
Environment

Teknos – biopohjaisten sideaineiden ja pinnoitteiden kehitys

Teknos on mukana laajassa tutkimushankkeessa, jossa kehitetään biopohjaisia sideaineita ja pinnoitteita – tavoitteena jopa täysin biopitoiset tuotteet.

No value
Total impact 0 See all »
No value
Total impact 0 See all »
Share this Act and help it spread
Help this Act to spread by sharing it on Facebook, Twitter, or LinkedIn.
Invite an organization
Invite an organization to do this Act
0
Organizations invited
Claim this Act
Is this your company's Act? Sign up and claim this Act to make it yours.

Purpose

Kestävät pinnoitteet ja sideaineet ovat tulevaisuudessa yhä tärkeämpiä. Ilmastonmuutoksen ja resurssien niukkuuden torjumiseksi yritysten on löydettävä eri toimialoilla lisää vähähiilisiä, biopohjaisia vaihtoehtoja fossiilisille materiaaleille. Maalialalla materiaalien saatavuus, hinta ja tuotteiden korkeat tekniset vaatimukset ovat kuitenkin asettaneet haasteita biopohjaisten ratkaisujen hyödyntämiselle. Tämän vuoksi on kehitettävä uusia biopohjaisia materiaaleja.

Results

SUSBINCO-hankkeessa kehitetään pinnoitteita ja sideaineita, joita voidaan käyttää pakkauksissa, maaleissa, liimoissa sekä tiivistys- ja hioma-aineissa. Hankkeen tavoitteena on, että kehitettyjen sideaineiden ja pinnoitteiden biopitoisuus on 80–100 prosenttia. Hanke käynnistyy syksyn 2021 aikana ja kestää vuoteen 2023.

Implementation

Teknos on mukana hankkeessa, jossa kehitetään biopohjaisia sideaineita ja pinnoitteita korvaamaan fossiilipohjaisia materiaaleja. SUSBINCO-hanketta toteuttavat joukko suomalaisia yrityksiä ja tutkimuslaitoksia. Tavoitteena on kehittää uusia biopohjaisia tuotteita, joita voidaan tuottaa ja kaupallistaa vientitarkoitukseen.

Hanke tukee pyrkimystä kehittää Suomen asemaa biopohjaisten ratkaisujen kehittäjänä ja se on saanut rahoitusta Business Finlandilta. Konsortiossa ovat Teknoksen lisäksi mukana Brightplus, CH-Bioforce, CH-Polymers, Clic Innovation, Kiilto, MetGen, Metsä Board, Mirka, Montinutra, UPM-Kymmene, Valmet Technologies, Åbo Akademi, Teknologian tutkimuskeskus VTT, LUT-yliopisto, Oulun yliopisto, Luonnonvarakeskus (Luke), Tampereen yliopisto sekä Joensuun yliopisto.

Other Environment Planet Acts