Social
Community Involvement

Sinituote – SINI-koulu Tansaniassa

Sinituote on tukenut Pohjois-Tansanian Gendabissa, Harghushayn paimentolaiskylässä sijaitsevan peruskoulun toimintaa vuodesta 2006 alkaen. Yhteistyötä tehdään suoraan kyläyhteisön kanssa ilman kansalaisjärjestöjen tai hallituksen tukea. Tällä on haluttu varmistaa, että varat käytetään suoraan koulun, kylän ja sen lasten avuksi. Koulun ympärille on kehittynyt kyläkeskus ja koko alueen elintaso on noussut.

No value
Total impact 0 See all »
No value
Total impact 0 See all »
Share this Act and help it spread
Help this Act to spread by sharing it on Facebook, Twitter, or LinkedIn.
Invite an organization
Invite an organization to do this Act
0
Organizations invited
Claim this Act
Is this your company's Act? Sign up and claim this Act to make it yours.

Purpose

Sinituote on Suomalainen hiilineutraali yritys joka tukee pitkäjänteisesti yritykselleen sopivia hyväntekeväisyys- ja kehityskohteita.

SINI-koulu Tansaniassa on paras esimerkki siitä, ettei perheyrityksen vastuullisuus rajoitu vain Suomeen. Harghushayn paimentolaiskylä Pohjois-Tansaniassa sai ensimmäisen peruskoulunsa 2010, kun Sinituotteen tukemana rakennettu koulu valmistui.

Perheessä oli jo pidempään kytenyt ajatus hyväntekeväisyystyöstä, mutta kohteen toivottiin olevan sellainen, jonka kanssa voisi tehdä yhteistyötä suoraan, ilman järjestöjen välikäsiä. Afrikka kiinnosti, perhe oli matkoillaan maanosassa ihastunut afrikkalaiseen elämään ja samalla nähnyt myös valtavan avuntarpeen muun muassa lasten ja nuorten koulutuksen puutteessa.

Results

Koulu on valmistunut Pohjois-Tansanian Harghushayhin. SINI Harghushay koulua käy vuosittain yli 400 lasta. Tämän lisäksi SINI Stipendiaatit -ohjelmasta jaettiin yli 10 vuoden ajan vuosittainen stipendi viidelle tytölle ja pojalle jatko-opintoihin.

Avustusprojekti on laajentunut tukemaan kyläyhteisöä myös muulla tavoin: Sinituote on tukenut muun muassa ravinnon monipuolisuutta auttavan puutarhan sekä kalankasvatuslammikoiden perustamista koulun yhteyteen.

Projektin eroaa useista avustushankkeista siinä, että se toimii täysin yhteisövetoisesti.

Implementation

Sinituotteen ja Harghushayn yhteinen projekti alkoi kylän ensimmäisen koulurakennuksen rakentamisesta. Harghushayn paimentolaiskylä Pohjois-Tansaniassa sai ensimmäisen peruskoulunsa 2010, kun Sinituotteen tukemana rakennettu koulu valmistui. Tansaniassa köyhienkin kylien pitää itse rakentaa omat koulunsa.

Vuosien aikana syrjäiseen kylään on Sinituotteen tukemana rakennettu useita luokkahuoneita, kouluruokala, opettajien asuntoja ja toimistoja sekä wc-tiloja. Lisäksi Sinituote tukee oppilaiden kouluruokailun järjestämistä sekä kirja- ja opetusmateriaalihankintoja.

SINI Stipendiaatit -ohjelmasta jaetaan vuosittain stipendejä kylän lahjakkaimmille oppilaille jatko-opintoihin toisen asteen koulussa.

Other Community Involvement Planet Acts

Partners