Social

Planet Act #17
DNA – Turvallinen työ- ja perhe-elämä

People
1 870
employees affected
People
1 870
employees affected
+ 3
+ 3
+ 3
Share the Case and help it spread

Haluamme auttaa nyt, kun tilanne on päällä. Korona on vaikeuttanut monen ikäihmisen kauppa-asioiden hoitoa, eikä kaikilla ikänsä puolesta riskiryhmään kuuluvilla ole ketään keneltä pyytää apua.

Marko Rissanen, Henkilöstöjohtaja, DNA Oyj

Korona laittoi ikäihmisiä eristyksiin – DNA osti ruokakassipalvelun yli 500 avun tarpeessa olevalle ikäihmiselle

DNA:n tavoitteena on auttaa koronakriisin takia erityisen heikkoon asemaan joutuneita ikäihmisiä. 500:n Gubbe Sydänystäväpalvelulta ostamansa ruokakassipalvelun lisäksi DNA tukee henkilökuntaansa maksamalla DNA:laisten omille iäkkäille läheisilleen tilaamat ruokakassipalvelut.

Ruokakassipalvelun tuottaa Gubbe Sydänystäväpalvelu, ja se kattaa asiakkaan ruokaostosten keräilyn ja toimittamisen kotiovelle kerran viikossa. Gubbe on DNA:lle tuttu kumppani sen uusimman henkilöstöedun tiimoilta, jossa DNA tukee henkilökuntaansa omista läheisistä ikäihmisistä huolehtimisessa.

Gubbe toimii valtakunnallisesti, ja sen tuottama ruokakassipalvelu on viikoittainen. DNA:n ostama palvelu jatkuu kolme kuukautta.

“Olen todella iloinen, että olemme löytäneet ketterän Gubben. Se pystyi reagoimaan koronan aiheuttamaan uuteen tilanteeseen nopeasti, ja nyt se tuo jälleen iloa ja helpotusta ikäihmisten ja heistä huolissaan olevien läheisten arkeen”, sanoo DNA:n henkilöstöjohtaja Marko Rissanen.

 

Korona näkyy myös DNA:n omassa toiminnassa

DNA noudattaa toiminnassaan koronaviruksen leviämisen hidastamiseen ja yhteiskunnan toimintakyvyn säilyttämiseen tähtääviä hallituksen ja THL:n linjauksia. DNA:lla on huolehdittu verkkoihin kohdistuvasta tavallista suuremmasta kapasiteettitarpeesta, eikä DNA:n palveluihin ja toimintaan ole koronatilanteen vuoksi odotettavissa merkittäviä häiriöitä.

DNA:laiset ovat joustavan ja mutkattoman työn edelläkävijöitä, eikä etätöihin siirtyminen aiheuttanut ongelmia. Kaikkia DNA:laisia, joille etätöiden tekeminen on työnkuvan puolesta mahdollista, onkin nyt ohjeistettu työskentelemään kotoa käsin. Myös DNA:n asiakaspalvelu on siirtynyt tekemään entistä enemmän etätöitä, jotta asiakkaille voidaan taata paras mahdollinen palvelutaso. Asiakastietojen turvallisesta käsittelystä on luonnollisesti huolehdittu, mutta asiakaspuheluiden taustalta saattaa kuulua toisinaan häiriöääniä.

Koronatilanne näkyy DNA:n verkon ja palveluiden valvonnasta huolehtivan hallintakeskuksen toiminnassa, sillä valvomo jakautui maaliskuussa toimintavarmuuden säilyttämiseksi kahteen osoitteeseen, ja osa siirtyi kokonaan etätöihin. Näin mahdollisen koronatartunnan leviämisen riski pienenee.

 

This Planet Act is supported by 7 change makers.