Social

Planet Act #17
Avidly – Parempi huominen tehdään yhdessä

People
1 870
employees affected
People
1 870
employees affected
+ 3
+ 3
+ 3
Share the Case and help it spread

Kuinka reagoimme poikkeustilanteeseen

Koronatartuntojen kehittyessä Suomessa nopeasti, siirryimme Avidlyssä varhaisessa vaiheessa etätöihin kaikkien toimistojemme voimin mahdollistaaksemme työntekijöidemme turvallisuuden. Poikkeustilannetta suhteessa työhön ja työntekijöidemme hyvinvointiin ratkottiin monella eri rintamalla. Yhdessä tekeminen korostuu, kun olemme kaukana toisistamme, joten yrityksemme on nopeasti pystyttävä reagoimaan avidlyläisten tarpeisiin. Haluamme nostaa tässä esiin pieniä tekoja osana poikkeusajan toimiamme. Koimme nämä erittäin tärkeäksi mahdollistamaan työntekijöidemme jaksamisen, turvallisuuden ja yhteisöllisyyden tämän kevään aikana. 

Työympäristö

Avidlyllä työskentelee 240 luovaa ammattilaista ja työmme vaatii ammattitaitoa ja keskittymistä sekä tämän mahdollistavaa ympäristöä. Työntekijöidemme siirtyessä kotitoimistoihin ja etätyöpisteisiin me Avidlyllä pidimme huolta, että tarvittavat laitteet ovat samalla tavalla käytössä kuin normaalitilanteessa toimistolla – välillä toimitimme niitä perille jopa taksikyydeillä. Nyt rajoituksia kevennettäessä toimistoillamme on huolehdittu niin desinfiointiaineista kuin turvaväleistäkin sekä valvomme työntekijöidemme määrää toimistoilla tartuntariskien minimoimiseksi. 

Perheet

Korona-aika ei varmasti ole ollut kenellekään helppoa. Etenkin perheellisille asioiden järjesteleminen on tuottanut paljon haasteita, koska koulut ja päiväkodit menivät kiinni ja siirryttiin kotiopetukseen. Halusimme varmistaa, että työntekijöillämme on mahdollisuus ratkaista tämän aiheuttamia haasteita ja sopeutua poikkeustilanteeseen. Annoimme perheellisille työntekijöillemme mahdollisuuden käyttää 40% työajastaan lastenhoitoon. Lisäksi kriittisissä tilanteissa, jossa lasten hoito vaatii 7,5 tunnin päivittäisen ajankäytön, päätimme maksaa palkan työlainsäädännön erityisen poikkeusolon perusteella 14 vuorokauden ajalta.

Hyvinvointi

Koronasta uutisoitiin paljon maaliskuussa ja järjestimme niin, että työntekijöille on mahdollisuus käydä korona-testissä tarvittaessa työterveyden kautta. Nostimme lisäksi kolmen päivän sairasloman omalla ilmoituksella 10 päivään. Järjestimme lisäksi työntekijöillemme kokeilun taukoliikuntaan ja etäyhteisöllisyyteen hyödyntäen sisäistä liikuntakisaa ja Cuckoo Workout -nimistä taukoliikuntaan erikoistunutta palvelua. 

Parempi huominen tehdään yhdessä

Me Avidlyllä uskomme, että toisten huomioonottaminen työyhteisössämme ja toisen muistaminen pienilläkin asioilla lisäävät hyvinvointia sekä tuovat iloa. Tämän innoittamina päätimme ilahduttaa työntekijöitämme poikkeusaikana lähettämällä heille suklaata piristämään etätyöpäivää. Meillä Avidlyllä parempi huominen tehdään yhdessä ja nämä pienet teot työntekijöidemme ja heidän perheidensä hyvinvoinnin vuoksi ovat omalta osaltaan sitä mahdollistamassa.

This Planet Act is supported by 7 change makers.