Environment

Planet Act #8
Silmusalaatti – Ekosähkö

Energy from renewable sources
13 994
MWh annually
Energy from renewable sources
13 994
MWh annually
+ 11
+ 11
+ 11
Share the Case and help it spread

Silmusalaatille uusiutuva energia on ollut itsestään selvyys, alusta saakka.

Samuli Laurikainen, Luomuviljelijä

Silmusalaatille uusiutuva energia on ollut itsestään selvyys, alusta saakka. Uusiutuvan energian valitseminen on matalan kynnyksen teko, valinta jonka meistä jokainen voi tehdä. Kotitaloudet käyttävät Suomessa sähköenergiasta alle 25 % ja teollisuus loput, siksi yhtiöiden valinnoilla on merkitystä, ohjaamaan koko energiasektoria. Sinä puolestasi voit valita vastuullisesti tuotetun tuotteen tai palvelun.

Käytännössä jokaisen yrityksen tai perheen ei kannata rakentaa omaa tuulivoimalaansa, vaan pelkkä sähkösopimuksen päivittäminen riittää. Tuulisähkön hinta on luokkaa 5,00 c/kWh (0,05 eur/kWh), joten vaikka se on merkittävästi kalliimpaa, on kustannus kuitenkin varsin kohtuullinen. Ja toisaalta, kalliimpi energian hinta ohjaa tehokkaampaan energian käyttöön. Silmusalaatin sähkönkulutus oli 2018 yhteensä 57 289 kWh, mikä vastaa karkeasti kolmen omakotitalon sähköenergian kulutusta vuodessa. Energian kulutuksen mittaaminen, seuranta ja aktiivinen tehostaminen on kaikkien kannalta fiksu teko.

Silmusalaatin tuulisähköllä on lisäksi EKOenergia-merkki, joka on Suomen Luonnonsuojeluliiton perustama ympäristömerkki, joka osoittaa kuluttajille ympäristön kannalta parhaat energiamuodot ja asettaa niille kriteerit, joiden ehdot energian tulee täyttää. EKOenergia-merkin tavoitteena on lisätä uusiutuvan energian kysyntää ja kannustaa yrityksiä tarjoamaan uusiutuvista energianlähteistä tuotettua energiaa.

Lue lisää EKOenergia -merkistä: https://www.ekosahko.fi/

This Planet Act is supported by 15 change makers.