Social

Planet Act #2
Sportspot – Etä-tykypäivä

Employees
27
having an opportunity to participate
Employees
27
having an opportunity to participate
+ 1
+ 1
+ 1
Share the Case and help it spread

Suuret kiitokset hauskasta päivästä! Mahtava idea toteuttaa tyky-päivä etänä, eikä vaan lamaantua, ettei tänä aikana pystyisi tekemään mitään yhteisöllistä. Kiitos!

Kati Kauhanen

Laura Lepistö, Kaj Kunnas, Amin Asikainen ja monet muut urheiluvaikuttajat tekevät uuden aluevaltauksen ja haastavat yrityksiä uudella tavalla

 

Tapahtumien järjestäjät ovat vaikeuksissa, kun koronaepidemia on pyyhkäissyt lähes kaikkien yritysten tapahtumakalenterit puhtaaksi ainakin syksyyn saakka. Urheiluvaikuttajaverkosto Sportspot ideoi ja testasi vaikuttajiensa avustuksella pikavauhdilla uuden konseptin, jossa yritysten henkilöstö haastetaan tekemään erilaisia tehtäviä, joiden tuloksista heille kootaan oma TV-ohjelma.

 

Sportspotin toimistolla oli vaisut tunnelmat, kun asiakkaat alkoivat perua jo sovittuja tapahtumia ja markkinointikampanjoita ruvettiin siirtämään ja perumaan. Mutta hetken murehtimisen jälkeen toimistolla päätettiin tarttua toimeen ja miettiä, mitä mahdollisuuksia kriisi avaa – tosin miettiminen tehtiin etänä turvallisuussyistä.

– Ideoimme viikon verran sitä, millaisia mahdollisuuksia tämä tilanne tuo tullessaan. Olimme varmoja, että tässä kriisissä piilee myös potentiaalia uuden synnyttämiselle. Täytyi vain lähteä rohkeasti ideoimaan ja testaamaan uusia ajatuksia, toteaa yrityksen toimitusjohtaja Teemu Harinen.

 

Tämän ideoinnin tuloksena syntyi ajatus: voisiko tyky-päiviä järjestää etänä? Ja jos voisi, niin mitä se käytännössä tarkoittaisi? Ensin pohdittiin sitä, mikä on onnistuneen tyky-päivän lopputulema. Sportspotin luova johtaja sekä koripallomaajoukkue Susijengistä ja Korisliigajoukkue Vilppaasta tuttu Juho Nenonen avaa idean lähtökohtia.

– Tyky-, tyhy tai tiimipäivän tavoite on yleensä saada ihmiset tutustumaan toisiinsa paremmin työn ulkopuolella, jolloin kollegoista tulee tutumpia ja keskinäiselle luottamukselle annetaan mahdollisuus kasvaa. Syntyy uusia ”sisäpiirijuttuja”, jotka tuovat porukkaa tiiviimmin yhteen. Lähdimme kehittämään ideaa näistä lähtökohdista ja lopulta loimme konseptin, jossa nämä tavoitteet täyttyvät.

 

Konsepti on loppujen lopuksi melko yksinkertainen: Etä-tykypäivässä osallistujat saavat älypuhelimeensa erilaisia haasteita tunnetuilta urheilu- ja viihdetähdiltä. Osallistujat kuvaavat älypuhelimillaan omat suorituksensa ja lähettävät ne Sportspotille. Sportspot leikkaa materiaalista viihdyttävän kokonaisuuden – kuin Amerikan hauskimmat kotivideot, mutta omista kollegoista.  Show esitetään livestriimin välityksellä, privaattilähetyksenä kaikille osallistujille. Show-iltana osallistujat kokoontuvat omien tietokoneidensa ääreen katsomaan, mitä kaikkea oman tiimin jäsenet ovat saaneet aikaan.

 

Mutta kysymys kuuluu: toimiiko tämä käytännössä?

– Täytyy myöntää, että jännitti todella paljon itseänikin, että toimiiko tämä käytännössä; olisivatko ihmiset valmiita kuvaamaan itseään ja heittäytymään? Mutta kun ensimmäinen show lähti käyntiin, niin palautteet olivat aivan uskomattoman hyviä jo show’n aikana! Kun palautteet tulivat lomakkeilla, niin ääni ei ollut muuttunut kellossa, kertoo Elixir-ohjelman juontajana tunnettu ja Youtubessa yli miljoona katsojaa kerännyt kikkamestari Lassi Hurskainen, joka toimii live-tykyshown toisena juontajana.

 

Asiakkaiden suusta

Asiakaspalautteet ovat olleet todella hyviä, ja tähän mennessä Etä-tykypäivä on saanut arosanan 4,73/5.

Suuret kiitokset hauskasta päivästä! Mahtava idea toteuttaa tyky-päivä etänä, eikä vaan lamaantua, ettei tänä aikana pystyisi tekemään mitään yhteisöllistä. Kiitos! –  Kati Kauhanen

Ihan huikea kokemus! Livechatti ja se että seurasitte sitä oli aivan mahtavaa!  – Thomas Jalas

Hyvä ja toimiva konsepti! Tosi kiva tapa viettää aikaa työporukan kanssa, kun muuten ei pääse heitä tapaamaan. Mukavaa yhdessä oloa ja toisiin tutustumista.  – Katariina Jauhiainen

Timanttinen setti juontajineen, menuineen ja huikeasti leikattuine videoineen! – Timo Mäkinen

Kokonaisuutena uudenlainen ja innovatiivinen idea. Rohkeudesta 10+ – Vesa Taskinen

This Planet Act is supported by 5 change makers.