Social

Planet Act #13
Kotona kotimaista

1
Companies offering local products and services
1
Companies offering local products and services
+ 1
+ 1
+ 1
Share the Case and help it spread

Kotimaiset pienyrittäjät/yritykset tarvitsevat meitä kaikkia nyt enemmän kuin koskaan. Ostamalla, käyttämällä palveluja, syömällä ja juomalla kotimaista tuemme kullanarvoisia toimijoitamme. Samalla saamme nauttia puhtaista ja laadukkaista tuotteista nyt ja jatkossakin. Yhdessä voimme vaikuttaa! Ei jätetä yrittäjiämme yksin.

Jaana Pelkonen

Kiinnitä huomiota valintoihisi. Tue kotimaisia yrityksiä, lähituotantoa, lähipalveluita, kulttuuria ja viihdettä. Tee hyviä tekoja, auta niillä keinoilla joilla pystyt. Jaa tukitoimesi sosiaalisessa mediassa #kotonakotimaista-tunnisteella.

Meidän yhteisellä tekemisellä on merkitystä, pienetkin valinnat ovat silloin suuria ja jokainen päivä on Kotona Kotimaista-päivä.

Poikkeukselliset ajat ovat kohdanneet koko maailmaa ja suomalaisia. Monelta kotimaiselta pientoimijalta on yhdessä yössä mahdollisesti kadonnut koko elinkeino alta. Tätä vahinkoa pienentääksemme haluamme tehdä suomalaisille helpoksi löytää lähialueensa pientoimijat- ja tuottajat sekä tietysti kannustaa suomalaisia tukemaan näitä toimijoita hankkimalla heidän tuotteita.

Q: Mitä tapahtuu Kotona Kotimaista –päivänä?

A: Kuten nimikin sanoo, toivottavasti mahdollisimman moni suomalainen hankkii tuona päivänä jotain kotimaista pientuotantoa ja jakaa tämän kotisohvaltaan kaikkien muiden kanssa sosiaalisessa mediassa käyttämällä tunnistetta #kotonakotimaista

Q: Millaiset yritykset voivat osallistua ja miten?

A: Ketään ei ole rajattu ulkopuolelle, kunhan toiminta on Suomessa ja tuote on valmistettu Suomessa. Erilaiset tehtaanmyymälät, pienet puodit ja kaupat tulevat ensimmäisenä mieleen, mutta myös verkkokauppaostos ja sen jakaminen ovat aivan yhtä hyviä tapoja. Yritykset voivat mennä verkkosivuillemme www.kotonakotimaista.fi ja lisätä yhteystietonsa sinne muiden löydettäväksi. Omassa viestinnässään riittää että lisää tunnisteen #kotonakotimaista jotta löytäminen muille helpottuu.

Q: Miten kuluttaja voi osallistua?

A: Osallistuminen on helpoimmillaan sitä että hankkii kotimaisen tuotteen ja jakaa sen kotisohvaltaan käyttäen #kotonakotimaista tunnistetta. Lisäksi jos haluaa edesauttaa yrityksiä, heidän tunnisteiden lisäys ja esimerkiksi tietojen päivitys www.kotonakotimaista.fi palveluun auttaa muita löytämään heidät.

Q: Kuka tapahtuman järjestää?

A: Tapahtuma ja koko kampanja on rakennettu vapaaehtoisvoimin ja ilman kaupallista agendaa. Kyseessä ei ole yksittäisen yrityksen juttu vaan koko suomalaisen elinkeinoalan hyväksi järjestetty kampanja.

 

Mukana tukemassa on kuluttajien lisäksi julkisuuden henkilöitä, kuten Vappu Pimiä, Janni Hussi, Jaana Pelkonen, HP Parviainen ja Pippa Laukka.

Kotonakotimaista.fi on koko Suomen kattava sivusto, josta kuluttaja voi etsiä alueensa yrittäjän palveluita. Sivuston takana ovat kuopiolaiset yrittäjät Samuli Huuhtanen(toimitusjohtaja) ja Janne Seppälä (Hallituksen puheenjohtaja) Rock, Paper, Scissor – pienpanimosta. Mukana on myös kuopiolainen mainostoimisto Oddy Inc., joka on toteuttanut sivuston teknisen alustan ja visuaalisen ilmeen.

#kotonakotimaista – Tue, tee, jaa

This Planet Act is supported by 5 change makers.