Social
Health and Well-being

Lunette – Menstrual Hygiene Management -paketti

Lunette MHM-paketti on paikallisten järjestöjen eri puolilla maailmaa käyttämä koulutustyökalu minkä tarkoituksena on valistaa ja opastaa kuukautisiin liittyvissä asioissa. Pakettiin kuuluu kuukuppi sekä paikallisten järjestöjen jakamaa tietoa tasa-arvoasioista, seksuaaliterveydestä, ihmisoikeuksista, puhtaudesta sekä jätteiden vähentämisestä.

No value
Total impact 0 See all »
No value
Total impact 0 See all »
Share this Act and help it spread
Help this Act to spread by sharing it on Facebook, Twitter, or LinkedIn.
Invite an organization
Invite an organization to do this Act
0
Organizations invited
Claim this Act
Is this your company's Act? Sign up and claim this Act to make it yours.

Purpose

Lunette on yritystoimintansa alusta asti ollut mukana monissa hyväntekeväisyysprojekteissa ja he tekevät jatkuvaa työtä parantaakseen elinoloja ja elämänlaatua eri puolilla maailmaa. Yhteistyötä tehdään erilaisten järjestöjen ja paikallisten kanssa, jotta tulokset olisivat mahdollisimman hyviä ja pitkäaikaisia.

Yksi tavoitteista on saada kaikille tytöille ympäri maailman samat oikeudet kuukautissuojiin, sekä tarvittavaan tietoon ja valistukseen kuukautisiin liittyvissä asioissa.

Menkat eivät ole aina elämän miellyttävin asia, mutta monissa kehittyvissä maissa kuukautiset ovat yhä edelleen järkyttävän suuri normaalin elämisen este tytöille ja naisille.
Monille ei kerrota kuukautisista mitään ennen kuin ne alkavat eikä saatavilla ole välttämättä minkäänlaisia kuukautissuojia saati paikkoja, joissa peseytyä tai vaihtaa kuukautissuojia.

Ongelmat liittyvät paitsi tiedon puutteseen, huonoihin hygieniaoloihin kuin myös haitallisiin, vanhoihin uskomuksiin kuukautisista. Kuukautiset ovat myös keino sortaa ja syrjiä naisia. Lunettelaisten mielestä tällainen ei vetele, ja he haluavat olla mukana poistamassa tyttöihin ja naisiin kohdistuvaa sortoa sekä normalisoida kuukautiset.

Koska tyttöjä ja naisia syrjitään kuukautisten takia ja heidän elämäänsä rajoitetaan, heissä menetetään myös valtava potentiaali, jonka avulla maailman köyhyyttä ja epätasa-arvoa voisi korjata. On täysin turhaa, että tyttöjen koulutus kärsii niinkin normaalin elämään kuuluvan asian kuin kuukautisten takia. Tyttöjen koulutus ei nimittäin tutkimusten mukaan hyödytä vain heitä itseään, vaan paljon laajempaa joukkoa, koko maailmaa.

Results

Lunette Menstrual Hygiene Management -paketti on työkalu kehitysyhteistyöjärjestöille. Se on paikallisten järjestöjen eri puolilla maailmaa käyttämä koulutustyökalu, minkä avulla on lisätty tietoisuutta kuukautisiin ja tasa-arvoon liittyen.

Lunette MHM-paketti käsittelee ja edistää seuraavia asioita:

  • Sukupuolten tasa-arvon kehittäminen
  • Lisääntynyt koulussa ja työssä käynti
  • Parempi ymmärrys lisääntymisterveydestä ja -oikeuksista
  • Parantunut hygienia ja saniteettiolot
  • Naisten säästöjen kartuttaminen
  • Jätteen määrän vähentäminen

Implementation

Lunette MHM -paketti on paikallisten järjestöjen eri puolilla maailmaa käyttämä koulutustyökalu.

Pakettiin kuuluu Lunette-kuukuppi sekä paikallisten järjestöjen jakamaa tietoa tasa-arvoasioista, seksuaaliterveydestä, ihmisoikeuksista, puhtaudesta sekä jätteiden vähentämisestä.

Koulutuksen aikana tytöt saavat kupin, ja heitä ohjeistetaan sen käytössä ja hoidossa. Lunette kuppi on tehty laadukkaasta lääketieteellisestä silikonista, joten se kestää käytössä vuosia ja takaa näin ollen kestävän ratkaisun auttaa vähävaraisempia tyttöjä kuukautisiin liittyvissä ongelmissa.

Other Health and Well-being Planet Acts

Partners