Environment

Lounais-Suomen Jätehuolto – ILPO Ilmastopositiiviset yritysalueet ja arvoketjut

ILPO Ilmastopositiiviset yritysalueet ja arvoketjut -hanke tarjoaa yrityksille tukea vähäpäästöisemmän liiketoiminnan kehittämiseen Turussa, Vantaalla ja Tampereen seudulla. 

No value
Total impact 0 See all »
No value
Total impact 0 See all »
Share this Act and help it spread
Help this Act to spread by sharing it on Facebook, Twitter, or LinkedIn.
Invite an organization
Invite an organization to do this Act
0
Organizations invited
Claim this Act
Is this your company's Act? Sign up and claim this Act to make it yours.

Purpose

Useat suomalaiset kaupungit toteuttavat yhdessä yhteistyökumppaniensa kanssa toimenpiteitä, jotka tähtäävät ilmastonmuutoksen hillintään ja hiilineutraaliin tulevaisuuteen. Hiilineutraalisuustavoitteen toteuttamiseksi tarvitaan kaupunkien omia toimia, mutta niiden lisäksi tarvitaan mukaan asukkaat ja yritykset. Hankkeessa kehitetään päästölaskentaa ja hiilitiekarttoja eri arvoketjuille, yritysalueille ja kiertotalouskeskuksille pilottialueilla Turun Topinpuistossa, Vantaalle rakentuvassa kiertotalousklusterissa ja Tampereen seudulla.  

Results

Työn tuloksista johdetaan ilmastopositiivisen yritysalueen malli, jonka oppeja jaetaan osana Suomen kiertotalouskeskusten yhteistä CircHubs-verkostoa.

Implementation

ILPO -hanke tarjoaa yrityksille tukea vähäpäästöisemmän liiketoiminnan kehittämiseen Turussa, Vantaalla ja Tampereen seudulla.  Tuomme kentän toimijoita yhteen etsimään uusia ratkaisuja. Kehitämme päästölaskentaa ja hiilitiekarttoja eri arvoketjuille, yritysalueille ja kiertotalouskeskuksille pilottialueillamme Turun Topinpuistossa, Vantaalle rakentuvassa kiertotalousklusterissa ja Tampereen seudulla.

Kutsumme yrityksiä mukaan yhteistyöhön, joka voi sisältää sparrausta, tutkimuksia ja selvityksiä sekä innovaatioita tukevia kokeilupalveluhankintoja.

Yhteistyö voi liittyä johonkin näistä aiheista:

● päästöjen kompensointi ja hiilinielut

● päästölaskentamallit yritysten käytössä

● resurssitehokas liiketoiminta sekä arvo- ja palveluketjut

● vähähiiliset kuljetukset ja logistiikka

● arvoketjujen logistisen tiedon avaaminen, hallinta ja hyödyntäminen

Other Climate Planet Acts