Environment
Environment

Lidl – Yli 350 tonnia vähemmän mustaa muovia vuodessa

Lidl asetti ensimmäisenä suomalaisena kauppaketjuna tavoitteen muovin vähentämiselle valikoimassaan. Lidlin tavoite on vähentää viidennes muovista omamerkkituotteiden pakkauksista, tehdä kaikista pakkauksista kierrätettäviä ja nostaa kierrätysmateriaalin osuus pakkauksissa 25 prosenttiin vuoden 2025 loppuun mennessä. Yksi askel on ollut mustan muovin vaihtaminen kirkkaaseen.

No value
Total impact 0 See all »
No value
Total impact 0 See all »
Share this Act and help it spread
Help this Act to spread by sharing it on Facebook, Twitter, or LinkedIn.
Invite an organization
Invite an organization to do this Act
0
Organizations invited
Claim this Act
Is this your company's Act? Sign up and claim this Act to make it yours.

Purpose

Musta muovi on kierrättämisen kannalta ongelmallista kahdesta syystä: Kierrätyslaitosten lajittelulaitteet eivät aina automaattisesti tunnista, mitä muovilaatua musta muovi on. Silloin muovi päätyy energiajakeeseen eikä muovinkierrätykseen. Musta muovi myös värjää uusiomuovierän tummaksi, jolloin uusiomuovin käyttökohteet ovat rajalliset.

Results

Rasiat vaihtamalla Lidl vähensi heikosti kierrätettävän mustan muovin määrää yli 350 tonnilla vuodessa.

Uudet rasiat helpottavat asiakkaiden muovin kierrättämistä, kun enää ei tarvitse pohtia, miten hyvin tai huonosti musta muovi soveltuu kierrätykseen. Lidl toivoo, että toimenpiteen ansiosta muovipakkausten kierrätysaste Suomessa nousee.

Implementation

Kevään 2020 aikana noin 90 tuorelihatuotteen mustat muovirasiat poistuvat myymälöidemme hyllyiltä. Lidlin omien tuotemerkkien Grillimaisterin, Kanamestarin ja Reilun mustat muovirasiat vaihdettiin kirkkaisiin rasioihin.

Other Environment Planet Acts