Environment

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas – Tehdas on ympäristön ystävä

Vastuullinen ajattelu ja sen mukainen toiminta on aina ollut mukana matkassamme – ja siitä olemme varmoja, että tämän matkaseuralaisen haluamme pitää mukana jatkossakin.

No value
Total impact 0 See all »
No value
Total impact 0 See all »
Share this Act and help it spread
Help this Act to spread by sharing it on Facebook, Twitter, or LinkedIn.
Invite an organization
Invite an organization to do this Act
0
Organizations invited
Claim this Act
Is this your company's Act? Sign up and claim this Act to make it yours.

Purpose

Kun vanhan ajan limonaadien valmistus aloitettiin Laitilassa vuonna 1995, perimmäisenä toiminta-ajatuksenamme oli valmistaa laadullisesti ja mielikuvallisesti ylivoimaisia juomia. Tämän idean lisäksi tehtaamme toiminnalle ominaista on alusta asti ollut vastuullinen suhtautuminen ympäröivään maailmaan.

Results

  • Tuulivoiman käyttöön siirtymisellä olemme saavuttaneet yli 27 000 hiilitonnin säästöt.
  • Aurinkovoimalamme tuottamalla sähköllä ajaisi 80 perhettä vuoden ajan sähköautolla.
  • LED-valoja on lisätty huomattavasti – jatkossa kaikki uusittavat valot vaihdamme ledivaloiksi ja varustetaan liiketunnistimilla. Näin käytämme vähemmän sähköä!
  • Oluen valmistuksessa syntyvä mäski lahjoitetaan paikalliselle nuorelle maatalousyrittäjälle karjan rehuksi. Olemme lahjoittaneet yhteensä jo yli 2000 tonnia rehua.
  • Olemme vaihtaneet pakkauslavamme CHEP-lavoihin, jonka avulla olemme säästäneet noin 25 000 dm3 puuraaka-ainetta. Tämä vastaa 1000m2 metsää.
  • Toiminnastamme syntyvä jätehiiva otetaan talteen ja mm. kompostoidaan ja käytetään maanparannusaineena.
  • Vähensimme 2017 lähitienoomme jäteomenakuormaa merkittävästi keräämällä hävikkiomenoita ja valmistamalla niistä siideriä. Keräsimme yhteensä 1000 kiloa omenoita.

Implementation

Vuonna 2001 siirryimme tuottamaan jokaisen tehtaassamme syntyvän, täynnä makua olevan pisaran vain ja ainoastaan tuulen voimalla, ensimmäisenä valmistavana yrityksenä Suomessa. Vuodesta 2018 lähtien osa tehtaamme energiasta on ollut peräisin myös auringosta, sillä katollemme asennettiin Vakka-Suomen suurin aurinkovoimala. Monen monta muutakin päätöstä on tehty omaatuntoa kuunnellen, kuten ylemmästä listasta voi lukea.

Tekomme ja tempauksemme ovat kantautuneet myös muiden korviin, ja olemmekin vuosien mittaan saaneet useampaan otteeseen tunnustusta tehtaamme ympäristöystävällisyydestä, mm. Suomen Ympäristökeskuksen Hinku-palkinnon muodossa. Yhden merkittävimmistä vastuullisen toimintamme tunnustuksista saimme vuonna 2016, jolloin Greenpeace nimesi meidät Suomen vihreimmäksi panimoksi.

Other Environment Planet Acts