Social

Planet Act #15
Parcero – Liikunta- ja kulttuurietu

Employees
22
having an opportunity to participate
Employees
22
having an opportunity to participate
+ 2
+ 2
+ 2
Share the Case and help it spread
Liikunta- ja kulttuuriedun ansiosta olemme jatkuvasti työntekijöidemme jaksamisen tukena. Etu on pieni mutta vaikuttava investointi, jonka pitäisi olla jo standardi jokaisella työpaikalla.
Antti Jokela, CEO, co-founder
Liikunta- ja kulttuuriedun ansiosta olemme jatkuvasti työntekijöidemme jaksamisen tukena. Samalla kannustamme yhteisömme jäseniä kehittymään työntekijöinä kuluttamalla niin kotimaisia kuin globaaleja kulttuurin palveluja. Etu on pieni mutta vaikuttava investointi, jonka pitäisi olla jo standardi jokaisella työpaikalla.

Parcero tarjoaa työntekijöilleen liikunta- ja kulttuuriedun ePassilla

Parcero ylläpitää vakaata, reilua ja inhimillistä ympäristöä, jossa työntekijöiden on turvallista kehittyä tulevaisuuden tähdiksi. Yritys tarjoaakin kaikille työntekijöilleen ePassin liikunta- ja kulttuuriedun, jonka ansiosta työyhteisö voi paremmin niin henkisesti kuin fyysisesti. Kulttuuri- ja liikuntaetu saattaakin olla tuttu jo monilla työpaikoilla, ja Parceron mukaan sen tulisi olla jo koko työelämän standardi. Etu madaltaa kynnystä osallistua harrastuksiin ja aktiviteetteihin, jotka tukevat henkistä kasvua, fyysistä hyvinvointia ja työstä palautumista.

Flow-tilaa luova liikunta- ja kulttuuriharrastus on vastapaino työlle, joka voi erityisesti asiantuntija-alalla olla yhä ubiikimpaa ja stressaavaampaa. Parceron toisen perustajan Antti Jokelan mielestä jokaisen työntekijän pitäisikin vaatia itselleen kulttuuri- ja liikuntaetua.

Parcero kannustaa jokaista työnantajaa panostamaan työyhteisönsä hyvinvointiin. Liikunta- ja kulttuurietuun onkin helppo liittyä pienin panostuksin ja kauaskantoisin, positiivisin vaikutuksin.

This Planet Act is supported by 6 change makers.