Environment

Eckes-Granini – Kestävän kehityksen materiaalivalinnat ja kierrättäminen

Suomen vastuullisin mehutalo
Vastuullisuus näkyy kaikessa Eckes-Graninin toiminnassa. Yritys haluaa, että heidän tekemänsä päätökset ovat kestäviä ja edesauttavat ympäristön, yhteisöjen ja ihmisten hyvinvointia pitkälle tulevaisuuteen.

No value
Total impact 0 See all »
No value
Total impact 0 See all »
Share this Act and help it spread
Help this Act to spread by sharing it on Facebook, Twitter, or LinkedIn.
Invite an organization
Invite an organization to do this Act
0
Organizations invited
Claim this Act
Is this your company's Act? Sign up and claim this Act to make it yours.

Purpose

Tavoitteena on tarjota kuluttajille parasta hedelmistä ja marjoista. Siksi myös pakkaukset valitaan aina siten, että ne sekä sopivat mahdollisimman hyvin käyttötarkoitukseensa, että huomioivat ympäristö- ja kierrätysnäkökulman.

Results

Eckes-Granini on ensimmäinen FSC-merkinnän pakkauksissaan käyttöönottanut mehualan yritys Suomessa. FSC-merkintä takaa, että metsätalous toimii luontoa kunnioittaen. Tämä on tärkeää esimerkiksi luonnon monimuotoisuudelle sekä harvinaisten eläinten ja kasvien elinolojen turvaamiselle.

Pakkausuudistuksen myötä mm. Marli Natur, Marli Vital ja God Morgon -mehut merkitään Carbon Neutral -merkillä, sillä ne ovat saaneet uudet, hiilineutraalit pakkaukset.

Mehukatti annosmehupakkauksissa paperipilleihin vaihdon myötä yritys voi vähentää muovia jopa 10,4 tonnia vuodessa.

Kaikki mehupakkaukset voidaan kierrättää Rinki-ekopisteissä. Kierrätetyn kartonkipakkauksen materiaali voidaan käyttää jopa 7 kertaa uudelleen.

Implementation

Kierrätettävät kartonkipakkaukset

Eckes-Granini pakkaa suurimman osan, eli 75 % tuotteistansa, kierrätettäviin nestekartonkipakkauksiin. 98 % nestepakkauksista valmistetaan FSC-sertifioidusta kartongista, joka on peräisin vastuullisesti hoidetuista metsistä.

Hiilineutraalit ja muut uudet pakkaukset

Pakkausuudistusten myötä pakkausten hiilijalanjälki hyvitetään 100-prosenttisesti. Pakkauksen korkki on jatkossa puuöljypohjainen ja entistä pienempi kuluttaen 35 % vähemmän materiaalia.

Myös Marli Juissilla on uusi 88-prosenttisesti kasviperäinen pakkaus. Se on valmistettu lähes kokonaan sokeriruoosta ja puukuidusta. Vain 7 % pakkauksesta on fossiilista muovia. Korkki on kokonaan sokeriruoosta.

Paperipillien käyttö

Paperipillit otettiin ensimmäisenä käyttöön Mehukatti Luomu -annosmehuissa ja keväällä 2021 vaihdettiin ne myös Mehukatti Trip -klassikkomehuihin. Paperipilli on kierrätettävä ja kompostoituva.

Kierrätettävyys ja pantillisuus

Kartonkipakkaukset on helppo lajitella ja kierrättää. Kierrätetyn kartonkipakkauksen materiaali voidaan käyttää jopa 7 kertaa uudelleen. Myös myyntieräalustat ja -laatikot ovat kierrätettäviä. Osa lasi- ja muovipulloihin pakatuista tuotteista ovat pantillisia. Ne viedään Palpan palautusautomaatteihin, ja pulloista saa 0,10 – 0,40 €:n pantin.

 

Other Environment Planet Acts