Act

As Oy Lounakallio – Uusiutuva energiaratkaisu

Reduced CO2 (tCO2e)
3.69

As Oy Lounakalliossa energiaratkaisut ovat kehitetty mahdollisimman vähäpäästöisiksi ja tehokkaiksi.

Purpose

Rakennukset ja kodit tuottavat suuren osan suomalaisten hiilijalanjäljestä. Tämän vuoksi on tärkeää kiinnittää huomioita rakennusten ja kotien energiaratkaisuihin.

Results

Arvion mukaan kohteen CO2 -päästöt olisivat ilman aurinkovoimalaa 4.690 kg/v. ja aurinkovoimalan jälkeen vain 1.000kg/v

Tämä on arviolta 20 000 Kw säästettyä ostosähköä vuodessa. Tuottoa ja kulutusta seurataan kokoajan, jotta tuotettu sähkö voidaan käyttää mahdollisimman tehokkaasti. Tuotettu sähkö käytetään ensisijaisesti kulutukseen kuten ilmanvaihtoon sekä pistokkeisiin. Sen jälkeen yli jäänyt tuotettu sähkö siirretään lämminvesivaraajan ylituotantoon. Jos sähköä jää vielä näiden jälkeen yli, se voidaan myydä valtakunnan verkkoon myyntiin.

Implementation

Lounakalliossa on kolme energiakaivoa (maalämpökaivoa). Maalämpö on kohteen pääasiallinen lämmönlähde. Maalämmön lisäksi energiaa Lounakallioon tuottaa 200 m2 Roof Fit Solarin aurinkopaneeleita, jotka ovat laminoitu Ruukin konesauma-peltikattoon. Aurinkopaneelien energia muutetaan invertterin välityksellä verkkovirtaan ja käyttösähköön: käyttösähköllä voi ladata sähköautoja ja lämmittää käyttövettä. Yli jäänyt energia ladataan peruslämmönlähteeseen eli patteriin, kallioon talven varalle.

Lounakalliossa on lisäksi ABB:n Free at home automaatio, jonka avulla energiankäyttöä voi optimoida automaation avulla.

Impact
Excitement
Replicability
Waiting for the first expert review.

Responses